Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Czw 14 Lip, 2011 18:42 Jamey Aebersold
Witam!
Czy ma ktoś Vol.1 o Jazzie i ewentualnie Vol.2 o Bluesie? Bo na popularnym chomiku znalazłem owszem, nawet do vol.25. Jednak w interesującym mnie Vol.1 i Vol.2 brakuje przykładów rozpisanych na instrumenty w stroju Bb, są tylko na C, a potem nie ma kilkudziesięciu stron i zakończenie.
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
tobi3776, ja mam wszystkie Aeberslody. Jedyny minus to właśnie to co piszesz, że nie mam transpozycji in B. Jest in C, co nie powiem, utrudnia troszkę pracę gdyż nie dość, że trzeba się skupić na skalach to trzeba na dodatek transponować. Dobre ćwiczenie swoją drogą ale wolałbym bardziej skupiać się na improwizacji.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum