Wszystkie nastolatki szaleją za tym finalistą programu "Mam talent". Ziomek ma talent owszem. Jeździ teraz na różnego typu koncerty ze swoim zespołem "Star Guard Muffin". Muzycy świetnie tam grają, ale moim zdaniem zespół reggae bez blachy, to jak discopolo bez keyboardu. Co o tym myslicie?
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Grałem z Kamilem i chłopakami przez dwa lata, razem z nimi zakładałem ten zespół. Myślę, że w obecnym składzie chłopakom nic nie brakuje, nie wszystkie gatunki reggae charakteryzują sekcją dętą A Kamil na prawdę ma talent. Nie raz się o tym przekonałem, Uwierz mi!
tobi3776, Zgodzę się z Tobą Uważam, że powinna być sekcja dęta w takich klimatach.. Gdy słuchamy reggae zazwyczaj podsycają nasze muzyczne upodobanie do tej muzyki właśnie instrumenty dęte Chłopak ma talent ale uważam, że powinien mieć sekcje dętą ze względu chociażby na fakt, że mógłby promować naszych trębaczy by Polskie nastolatki wiedziały jak ważną rolę pełnią instr. dęte (sekcja dęta) w zespole reggae i nie tylko Pozdr
Ja tutaj zgodzę się z Piotrem. Również grałem kilka lat w zespole reggae, z sekcją dętą dużo kombinowaliśmy (różne zestawy) po czym zostałem tam sam, aczkolwiek całkiem zrezygnowałem, a chłopaki radzą dziś sobie świetnie, wzbogacili brzmienie o kobiece chórki i moim zdaniem nawet bez tego ich brzmienie jest naprawde świetne. Nie ma reguły Reggae = dęciaki.
Kamil ma talent, świetny głos i fajnie, że wybili się ze swoim zespołem tak wysoko. O ile dobrze pamiętam, to graliśmy z nimi na paru festiwalach i naprawde było czuć power w brzmieniu
Pozdrawiam
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 03:13
tobi3776, CO zrobić? chcesz się przenieść na próby do zoo?
Bob Marley - nie słyszałem, żeby miał dęte za sobą.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 21:43
ok, nie znam całego Marley'a
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Żeby nie robić nowego tematu...
Mógłby ktoś podesłać mi na priva liste fajnych hitów reggae, jestem otwarty także na polskie propozycje. Nie pogniewajcie się, ale denerwuje mnie umieszczanie w polskim reggae tekstów, że marihuana jest taka fajna i powinna być zalegalizowana. Muzyka jest muzyką, rytmy lubie słuchać, ale polacy czasami przeginają ze swoją interpretacją...
nie lepiej założyć nowy temat ''reggae" ? też lubię słuchać reggae i może bym się czegoś nowego dowiedział ?
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum