Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011 13:46 Koncert na trąbkę O. BEME?
WITAM!
Czy ktokolwiek z Was miał do czynienia z koncertem na trąbkę rosyjskiego kompozytora O. BEME?
Bardzo fajny i znany z resztą koncert, który gorąco polecam, ale bardzo chciałbym go posłuchać
i stąd moje pytanie do Was drogie koleżanki i drodzy koledzy, czy Ktoś z Was przypadkiem lub specjalnie
nie natkną się na jakiś ciekawy film, lub nagranie tego koncertu?
Zniecierpliwiony oczekuje odpowiedzi Pozdrawiam
O. Bohme nie był rosyjskim kompozytorem. Bohme był niemcem A jeżeli chodzi o filmiki to na youtube jest tego sporo. z orkiestrą, z fortepianem, nagrania lepsze i gorsze - od wyboru do koloru.
Kylo_7540, zmierzyłem się z tym koncertem na studiach. Piękny !!! Na prawdę świetny, a do tego kondycyjny i wymagający. Przy słabszymi dniu można się na nim "przejechać". Posiadam nagranie mp3 w wykonaniu : Eric Aubier - trąbka, Thierry Escaich - organy. Ciekawe wykonanie I tak jak napisał Michał, Oskar był rodowitym Niemcem
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Mała wpadka Zmylilo mnie wydanie:) A więc ,,BOHME" nalatwia sprawe, kiedy ja próbowalem mnóstwo innych kombinacji typu BEBE, BOME, BIEME i wiele wiele innych Faktycznie, koncert nieprzeciętny i wymagający i mam przyjemnosc się z nim zmagać w chwili obecnej:)
Dzięki serdeczne za pomoc!!!
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum