Witam,
Moje nazwisko to Artur Nieścieruk. Piszę w związku z kradzieżą instrumentu - trąbki. Wydarzenie miało miejsce w nocy z piątku na sobotę podczas jazdy pociągiem. Dokładna nazwa instrumentu to: Trąbka Bach 37 LT nr fabryczny 5513380. Jest to trąbka lakierowana, koloru złotego. Była w "Bachowskim" futerale: brązowa walizka z żółtym napisem Stradivarius. Znaki szczególne: zewnętrzna dolna część czary ma wżery - lakier wszedł w reakcję z powietrzem tworząc czarne odpryski szerokości 0.5 cm i długości wzdłuż rantu czary ok. 5 cm.
Mam do Państwa bardzo wielką prośbę: Prześlijcie tego e-maila po swoich znajomych muzykach i jeśli dotrze w jakiś sposób do Państwa informacja gdzie ten instrument jest, proszę o kontakt. Z góry bardzo dziękuję.
Nr tel.: 661121457.
obserwuj allegro i ebay, kradzież instrumentu to już naprawdę szczyt chamstwa, to tak jakby mi ktoś ukradł dziewczynę i zgwałcił masakra
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010 23:05
Generalnie wątpię by się ta trąbka pokazała na allegro ale nie powiem, przejrzeć można a nawet trzeba. Bardziej bym się skupił na ebayu chociaż jeżeli mam być szczery to takie rzeczy upłynnia się bezpośrednio a nie za pośrednictwem.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 01:47
malladyn napisał/a:
W jakich okolicach to sie zdażyło??
czy ten instrument był ubezpieczony? nie dość, że trąbka, to jeszcze cały osprzęt...
jak coś tylko do mnie trafi - dam znać.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Okoliczności: Zasnąłem w nocnym pociągu będąc sam w przedziale. Trąbkę miałem przy głowie. Jeżdżę całe życie pociągami (syn kolejarza) i nigdy mi nic nie ukradli. Zawsze kiedy chciałem spać zamykałem drzwi zasłaniałem zasłony w przedziale, a jak ktoś wchodził do przedziału to się budziłem. Nie wiem jak to zrobili ale skutecznie (np. gaz). Instrument zginął między Radomskiem, a Bydgoszczą. Także, podczas podróży pociągiem przywiązujcie instrumenty do siebie albo siadajcie na walizkach
[ Dodano: 2010-05-04, 22:34 ]
Nie był ubiezpieczony
Wysłany: Sro 05 Maj, 2010 13:14
Głupia sprawa.. żeby kraść instrument to jest szczyt bezczelności... nie chce snuć czarnych teorii ale wątpię że go odzyskasz, no chyba że ktoś do kogo ona trafiła, przeczyta ten temat i będzie na tyle uczciwa ze ją Ci odda, ale to też mało prawdopodobne jeżeli sama za nią zapłaciła złodziejowi i nie ma kontaktu do niego. Zawsze trzeba mieć jakąś nadzieję. Ale i tak na twoim miejscu zaczął bym szukać nowej rurki
Współczuje i pozdrawiam
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum