Witam ostatnio obiło mi się o uszy coś o jakiś kremach, pomadkach ochronnych pomagających w graniu uśmierzających ból warg podczas grania. Znacie coś takiego jakieś nazwy.
Hmmm ... są takie środki nie mniej nie stosuje się ich podczas grania tylko ewentualnie na koniec dnia do snu. Zawierają mentol stąd miłe uczucie chłodzenia buźki po całym dniu pracy. Ja osobiście używam BLISTEX MedPlus lub BLISTEX Lip Medex dostępny na Allegro. Miałem także kiedyś Carmex oraz Chopsever. Wszystkie jednak działają tak samo - kojąco-chłodzące właściwości. Należy pamiętać, że preparaty te zawierają lanolinę, która zmiękcza wargi stąd niekoniecznie polecam stosować przed graniem lub w trakcie. Przynajmniej ja tego unikam. Stosuję wówczas gdy buźka jest zmęczona na koniec dnia. Fajne uczucie Kiedyś nie byłem zwolennikiem tego typu preparatów ale jeśli stosujemy w małych ilościach i z głową to nic przecież nie zaszkodzi a może pomóc
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Instrument/y: Andreas Eastman ETR-520G
Ustnik/i: Monette BL4S6 XLT
Wysłany: Pią 15 Lip, 2011 14:00 krem
Nie zgodzę się do końca z moim przedmówcą.Preparaty typu blistex są robione na bazie różnych środków chemicznych i mają różny wpływ na usta.Preparat chopsaver jest robiony w 100% z naturalnych składników i ma wpływ regenerujący na zmęczone usta.Sam wybierz to co dla Ciebie najodpowiedniejsze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum