Instrument/y: Yamaha ytr4335G
Ustnik/i: Yamaha Gp 17c4
Wysłany: Sob 11 Kwi, 2009 22:34 Krzywa rurka do strojenia trzeciego tłoka.
Witam.
Ostatnio skrzywił mi się z dwóch stron slide trzeciego tłoka.
Teraz nie można nią ruszać a próba samodzielnej naprawy skończyła się niepowodzeniem
Jak sami wiecie jest to niezbędne do poprawnej gry.
Czy ktoś wie, czy/gdzie jest serwis, który mógłby naprawić taki defekt.
Lub gdzie można kupić oddzielnie samą rurkę.
Moja trąbka to YAMAHA ytr 4335g.
Z góry dzięki za pomoc.
_________________ Zacznij działać... Bez tego wszystkie twoje plany i marzenia są bezużyteczne.
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 10:35
załącz zdjęcie, zobaczymy czy to się da wogóle jeszcze naprawić, koszt rurki strojnikowej do yamahy 2 to ok 200zl wiec może i w twoim przypadku nie będzie wiele drożej...
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Instrument/y: B -Schagerl Penelope Gold C- Stomvi Titanium Pomógł: 10 razy Posty: 104 Skąd: Rzeszów
Wysłany: Nie 19 Kwi, 2009 20:07
myśle ze o wiele taniej i sszybciej będzie oddać instrument do "nieautoryzowanego" serwisu. taka naprawa wydaje mi sie raczej prosta, a i czas realizacji szybszy, cena bedzie niższa.
jezeli jednak chcesz koniecznie autoryzowane to skorzysaj z linków powyzej
albo popytaj, moze z odzysku uda sie znaleśc?
Instrument/y: King Legend 2070 SP
Ustnik/i: Schilke 14
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 17:48
Ogólnie radzę uważać z serwisami - i jeżeli jest inny sposób to go wykorzystać. Ja mam przykre doświadczenia z dużymi "autoryzowanymi" serwisami... Kiedyś oddałem trąbkę do Zygmunta bo ustnik opierał się o rurkę ustnikową wewnątrz trąbki i nie wchodził do końca. Poprosiłem żeby rzucili na to okiem i dostałem ustnik ucięty na końcu - tak żeby pasowało Ludzie w serwisach często nie mają pojęcia o grze na instrumentach
Z fachowcami różnej maści często też jest nie lepiej... Ciężko trafić na kogoś dobrego. Popytaj ludzi w swojej okolicy - z SM, AM, orkiestr... Może oni kogoś polecą.
Tutaj sprawa nie wydaje się skomplikowana - myślę, że ciężko będzie przy takiej naprawie coś zepsuć, a nawet niezbyt fachowe "wyklepanie" tej części nie powinien mieć istotnego wpływu na grę, więc się nie przejmuj
_________________ And a new day will dawn For those who stand long...
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 20 Kwi, 2009 21:17
ja sobie kiedyś "rozebrałem" na części ten krąglik: rurka górna, łuk, rurka dolna. oddałem do Warszawy do człowieka, zrobił prawie bez śladu, grało się tak samo. jak coś, to na priv mogę dać dane.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum