Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 11:34
jaka kwota ?
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 11:51
z Yamah do 3,5 tyś !Nowa! to nic nie znajdziesz bo teraz to jest produkowane w chinach. 5000zł to już jest w czym poprzebierać ale Stradivarius nowego nie kupisz za 5000zł.
Ja bym szukał:
Selmer TT
Bacha Stradivarius
Yamaha XENO
Schilke
dobrym wyborem będzie też Getzen Eterna
[ Dodano: 2010-04-18, 13:00 ]
zapomniałem o Kanstul
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
To tak na szybko. Mogło mi coś na naszym pięknym allegro umknąć. Oczywiście musisz pograć na tych trąbkach i zobaczyć co Ci pasuje. Prawda jest taka że za taką kwotę należy iść tym co nam pasuje a nie tym co mówią inni. Co do Bacha to nie napalałbym się za bardzo ale wiadomo każdy ma swoje upodobania.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 01:27
poniżej progu (ale to chyba dobrze) polecałbym NOWEGO Bacha TR 305 BP, zwłaszcza w wersji Silver. świetna trąbka, sam byłem zaskoczony, że tak tani instrument może być tak dobry. brałem Holtona i Kinga w podobnych cenach - Baszek wygrał. Ceny w Brasspoincie - poniżej 3000.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 13:34
Jak nówka to Kuhnl&Hoyer Univ. a używka to Bach Stradivarius, albo Selmer TT, Getzen Eterna 700S, Yamha Xeno 8xxx itp. Z takimi pieniędzmi możesz przebierać w instrumentach.
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 18:28
ja bym poprzebierał w używkach. można kupić fajny sprzęt już w pełni profesjonalny, który nowy jest o pare tyś. nawet droższy.
tak jak już pisali:
Stradivarius, Selmer, Kanstul, Schilke, King, Conn, Getzen, może Ci się uda wyrwać jakiś model profesjonalny Schagerla - np. Dione, gra na niej V. Kumpan. Podobno bardzo dobra trąbka. Do Yamahy jakoś nie mam sentymentu ale na model Xeno na pewno zwrócić uwagę można.
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Czw 22 Kwi, 2010 09:36
Ja bym się zastanowił jeszcze nad Selmerem, ale nie TT bo jest dosyć ciężki w grze - potrzebuje dużo litrów powietrza, do rozrywki jest super, ale ja przyjdzie Ci pograć coś innego to się będziesz męczył. Godny uwagi jest natomiast Selmer Chorus. Gra się leciutko ma ładną (ciepłą) i równą barwę i jest stabilniejszy w stroju niż Bach. Grałem na obu tych trąbach przez dłuższy czas więc wiem co piszę.
Bardzo bym Ci również polecił rurkę Courtois Privilege. Ma przepiękną barwę, bardzo dobrze stroi (lepiej niż Bach) i gra się na niej niezwykle lekko. Jak przyłożysz ją do ust to nie zdążysz nawet zauważyć kiedy będziesz grał g2 - będzie Ci się wydawało, że to dopiero c2. Naprawdę polecam. Nowe lakierowane kosztują w granicach 6200 zł. Oczywiście używki są tańsze.
Pozdrawiam
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum