Pomógł: 15 razy Wiek: 16 Posty: 380 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Sob 17 Lip, 2010 12:22
O tym Werilu nic nie słyszałem. Ale sam grałem na Amati atr 213 i polecam ten instrument. Za te pieniądze z nowych trąbek nic lepszego nie kupisz. Popatrz sobie na tą trąbkę podczas kupna.
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Instrument/y: Schilke s32
Ustnik/i: 3c,5c,7c Vincent Bach corp
Wysłany: Sob 17 Lip, 2010 12:45
Hmm temat ciekawy:) Weril nie oszukujmy się firma niezbyt znana ale grałem na tej trąbce na półprofesjonalnym modelu i te trąbki naprawdę nie są głupie podstawowy model chyba coś 1500 zł:) Amati cóż żależy na to cię trafi:) Chyba postawiłbym na Werila ale to tylko moje zdanie:)pozdrawiam.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Nie 18 Lip, 2010 00:10
no cóż... ja stawiam te trąbki mniej więcej na równi, z lekkim przechyłem wagi na korzyść Amati. obydwie porządne, klasy średniej szkolnej (z profesjonalnymi modelami nie miałem do czynienia), zadbane powinny służyć.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Ja bym ci radził jak już w takich przedziałach cenowych mierzysz kupić Bacha Preluda wydatek ok 1200 zł a jest na pewno lepszym instrumentem jak np. amati ;]
_________________ ćwicz , ćwicz i jeszczer raz ćwicz
Nie chce kupować trąbki mam Yamahe 4:)A że usłyszałem ostatnio o Werilu to chcę coś wiedzieć gdzie te trąbki się znajdują i co sobą prezentują:d:)pozdrawiam
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 03:29
Yogi23, chińskie Bachy to nie jest dobry pomysł, lepsze marki z niniejszego porównania. a Yamaszka serii 4 najzacniejsza.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Pon 19 Lip, 2010 07:32
Weril to produkcja brazylijska, instrumenty szkolne nie cieszą się dobrymi recenzjami, modele wyższe to już co innego chociaż napewno nie są warte swojej ceny.
W tym zestawieniu postawiłbym na Amati.
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum