Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 15:11 KTÓRY USTNIK LEPSZY ?
WITAM
MAM ZAMIAR KUPIĆ SOBIE NOWY USTNIK,
WIĘC WIĘC PROSIŁ BYM O WASZĄ POMOC I RADY
BO JESTEM ZIELONY W TYCH SPRAWACH
NAJLEPIEJ ŻEBY BYŁ DOBRY DO JAZZU I ŁATWO SIĘ NA NIM GRAŁO.
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 15:25
MR_BLACK, nie da się powiedzieć który lepszy, musi ci spasować, do rozrywki
Jet - tone - one są tylko do rozrywki (bardzo płytkie),
Na Marcinkiewiczach się gra wyśmienicie są to jedne z najlepszych ustników na świecie, ale do wysokich dźwięków podobno nie najlepsze
na Amati nawet bym nie patrzył.
A Denis Wick to raczej taki uniwersalny z przewagą na rozrywkę, no i bach uniwersalny...
ale to tylko teoria .. ustnik to sprawa indywidualna
Jeżeli w moim poście są jakieś błędy proszę o skorygowanie
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 22:45
sam musisz sprawdzić, tylko pamiętaj że jak kupisz na allegro to raczej możliwości zwrotu nie będzie
może być tak że na Marcinkiewiczu 308, 12 osobom na forum będzie się dobrze grało, a ty miesiąc będziesz próbował i nie będziesz umiał się wbić w ten ustnik, mnie się bardzo podoba ten Wick, z zewnątrz oczywiście ponieważ jest złoty a ja uwielbiam złote ustniki, ale to tylko z zewnątrz bo na złotym nigdy nie grałem
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Schagerl T-2000L
Ustnik/i: CONN 5 1/2 C
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 22:45
Panowie . Nie możecie stwierdzić który ustnik jest lepszy . Przecież dla każdego lepszy jest inny rozmiar itp. Jeden ma cieniutkie wargi , inny ma wary tubowe ;D to tez trzeba wziąc pod uwagę. no i oczywiście rodzaj granej muzyki tak jak wspomnieliście wcześniej . Jednakże nie można stwierdzić który ustnik jest lepszy ;]
_________________ ''Muzyk zmiesza orkiestrę najlepiej dobraną
Jeśli grając stara się aby go słyszano.''
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pią 01 Sty, 2010 17:18
Najlepiej jest pograć i samemu zdecydować który lepszy. Nie chodzi tu tylko o rozmiar ale o barwę jaką dzięki danemu ustnikowi możemy osiągnąć. Dwóch trębaczy osiąga zazwyczaj inną barwę na takim samym sprzęcie więc dobór ustnika jest kwestią indywidualną nie podlegającą jakiejś kategoryzacji. Oczywiście pewne parametry determinują ustnik do takich a nie innych własności ale o finalnym efekcie decyduje trębacz a raczej jego umiejętności i predyspozycje.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Kupiłem tego Denisa Wicka
I powiem szczerze
jest świetny
bardzo łatwo się na nim gra
i można z niego wycisnąć super dźwięk
Jest o wiele lepszy niż mój dotychczasowy A&S 7E Paris jego nikomu nie polecam
MR_BLACK zrobiłeś świetny interes! 187,50 zł za złotego Denisa Wicka to niedużo. Gratulacje
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Panowie a na jakim będzie lepiej się grało góre 1 1/2C , 3C czy jakiś inny
Z fizycznego punktu widzenia lepiej będzie się grało górę na mniejszym ustniku ( płytszym), czyli z tych co wymieniłeś na 3C swobodniej pośmigasz wysokie dźwięki niż przykładowo na 1 i 1/2 C.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum