Przedmowa: (hehe:D).
Przez pół roku uczyłam się grać na sakshornie altowym, althornie(?). Nie jestem pewna jak nazwać ten instrument dokładnie, ale w owej orkiestrze dętej mówiono na niego po prostu Alt Es. Z powodu braku czasu zrezygnowałam. Po pół rocznej przerwie przygody z dęciakami chciałabym rozpocząć naukę gry na trąbce. Palcowanie jak i sposób ułożenia ust jest identyczny, z tą różnicą, że trąbka ma mniejszy ustnik, ciężej wydobywa się dźwięk (choć jest mniejszych rozmiarów) no i można na niej zagrac coś bardziej melodycznego. Bynajmniej nie chce ojca uczyć dzieci robić, więc już nic nie mówię
Do rzeczy:
Poszukuje dobrej, używanej trąbki, która posłuży mi przez 3,4lata gry na tym instrumencie zanim nie zdobędę pieniędzy na coś lepszego. Mogę wydać do 1000zł, oczywiście najlepiej jakby było zawsze tańsze:) Wiem, że moje oczekiwania do tej kwoty są duże i chętnie bym od razu kupiła coś bardzo dobrego, no ale niestety nie posiadam takiej kwoty:) Moim marzeniem jest znaleźć coś za 700, 800zł bez zacinających się tłoków i lekkością grania. Nie znam się i chciałabym byście mi pomogli jak osiągnąć swój cel:)
Pozdrawiam cieplutko:),
Marta.
PS: Chętnie też zakupię nuty i książki na temat gry na trąbce.:):):)
[ Dodano: 2009-02-01, 12:43 ]
Oto mój meil w razie czego : emde0@o2.pl oraz GG:6816387 (pisać nawet jak jestem niedostępna).:):):) Oczywiście nie oczekuje pisania na meila, będę obserwować forum i czekam na odpowiedzi
Instrument/y: Schagerl 420s
Ustnik/i: Vincent Bach 1C
Wysłany: Nie 09 Sie, 2009 20:16
Ja mam do sprzedania trąbkę akurat za 800zł (sam kupiłem za 1500zł) jeżeli jesteś chętna pisz na adres krol22ee@gmail.com (sprawdzam 2 - 3 razy dziennie)
_________________ Talent ?
- to suma poświęconego czasu i cierpliwości w pracy
nad daną twórczością.
---------------------------------
Wyciągaj zawsze pierwszy rękę na zgodę ,
ale zawsze racjonalnie,
to owocuje !
Instrument/y: Bach Stradivarius 37 ML
Ustnik/i: Warburton
Wysłany: Nie 30 Maj, 2010 23:21
Roy Benson tr101 red ?? To jest dobra trąbka ??
Do 1000 zł można znaleźć bardziej wiekową jamaszke ...
Lepiej kup coś starego w gorszym stanie optycznym , ale w miarę grającym ... Roy Benson itp to raczej zabawka
Instrument/y: Weltklang TR-162
Ustnik/i: yamaha 11b4, yamaha 16c4 GP
Wysłany: Pon 31 Maj, 2010 15:45
Szkoda że nie mam dobrego sytemu rejestrującego to bym wam nagrał jak ten Royek pyra grałem oczywiście na yamahach 1xxx 2xxx i 4xxx i co zauważyłem to tylko początek tonu jest nieco ostrzejszy i moim zdaniem jak miałbym kupować używke z lat 70-80 to nie za 1000 zł bo po pół roku trąbeczka się rozleci (tak miał mój kumpel z orkiestry) wtedy w naprawę instrumentu musisz inwestować. Oczywiście nikomu nie chce narzucać mojej opinii niech każdy zadecyduje sam. POZDRAWIAM !!!
Polecam GETZEN 300 dobry amerykański instrument, lekkość grania, bardzo dobra praca tłoków, ciepłe fajne brzmienie. Myślę że trąbki tej marki nie trzeba reklamować. Aktualnie gram na HOLTONIE więc GETZEN leży w futerale nieużywany od 3 miesięcy. Cena trąbki 900 zł myślę że nie jest wygórowana. Trąbka w bardzo dobrym stanie. POLECAM
Kontakt: cosi17@wp.pl
lub nr tel: 793-75-06-20
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum