Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Kupię Tłumik
robi97trumpet 

Instrument/y: Austria Schagerl 610L
Ustnik/i: Vincente Bach 1 1/4c

Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 15:45   Kupię Tłumik

Kupię używany tłumik.Obojętnie jaki.Potzrebny mi jest ponieważ kiedy cwiczę niektórzy mieszkancy mojego domu(rodzice) są niezadowoleni z chałasu.Cena od 50-70 zł

Rafael 

Instrument/y: Yamaha YFH-631G,
Ustnik/i: Yamaha Custom 14F4 GP,bach 1,1/2

Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 19:21   

sprawa tlumikow byla juz tutaj tyle razy poruszana, jesli masz mozliwosc to zbuduj sobie w szafie takie miejsce gdzie bedzie wyciszone i bedzie mogl grac bez tlumika a twoi rodzice czy inni domownicy nie beda tak tego odczuwali, granie z tlumikiem powinno byc ostatecznoscia, jesli juz nie mamy innego wyjscia bo wazne abysmy slyszeli dzwieki grane przez nas a nietety tlumiki je znieksztalcaja, jedne w wiekszm stopniu inne w mniejszym ale nigdy nie bedzie to dzwiek taki jak wydawany bez tlumiki a dla mlodych ludzi uczacych sie gry na trabce wazne aby rowniez slyszeli jak te dzwieki prawidlow powinne brzmiec. zastanow sie nad takim rozwiazaniem a tlumik zawsze bedziesz mogl kupic, jesli nedzie nie zadowolony.
trabka.. jej dzwiek, niczym pedzel malarza.. maluje piekne obrazy swa melodia.. jej dzwiek niczym piorun, przedziera sie po przez szara codziennosc tego swiata bysmy mogli zapommniec sie.. a jednoczesnie odnalezc w jej pieknie brzmienia..

Rafael 

Instrument/y: Yamaha YFH-631G,
Ustnik/i: Yamaha Custom 14F4 GP,bach 1,1/2

Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 19:24   

http://www.trumpeters.pl/...hlight=sasiedzi
poczytaj problemy z sasiadami tam jest kilka ciekawych rozwiazan.
trabka.. jej dzwiek, niczym pedzel malarza.. maluje piekne obrazy swa melodia.. jej dzwiek niczym piorun, przedziera sie po przez szara codziennosc tego swiata bysmy mogli zapommniec sie.. a jednoczesnie odnalezc w jej pieknie brzmienia..

Bartek87 
Nigger Lips

Instrument/y: Yamaha E1
Ustnik/i: Marcinkiewicz 308/1-1/2C

Wysłany: Pon 25 Lip, 2011 23:40   

Kolega Rafeal ma jak najbardziej racje - musisz się słyszeć. Ja jakiś czas temu nabyłem tłumik Denis Wick 5526. Jest to typowy tłumik do ćwiczeń, można śmiało grać o każdej porze dnia i nocy. Tłumik także pozwala poćwiczyć sobie dźwięki pedałowe i otworzyć gardło (mnie bardzo pomógł). Jeśli już dźwięki z twojej skali z tłumikiem będą brzmieć dobrze, możesz być pewien, że po jego wyciągnięciu twoja barwa będzie przyjemna dla ucha. W moim przypadku dół zyskał ciemnego posmaku, a góra zyskała na jasnym brzmieniu.

Odpowiedz do tematu