Grałem nie pamiętam modelów ale na 7 Staggach i 4 Bensonach. To samo drugi nauczyciel
Szczerze grało mi się inaczej na Staggu jak Bensonie.Jakoś lepiej.To były nowe egzemplarze ze sklepu.
Bensony były jakieś dziwne dużo powietrza wkładałem i nic prawie nic.Za to na Staggu trochę lepiej wchodziło.Tyle na temat barwy a raczej jej braku.Nauczyciel nic nie powiedział tylko pokiwał głową.Testy robiliśmy po moim występie na koncercie.Potem była pizza ale to już nie w temacie..
Mój kolega ma Bensona czarnego grając na nim miałem wrażenie że gram na gorszym instrumencie niż mój stary Neverplay..Ostatnio gdy jeszcze nie miałem trąbki a tylko chinola zobaczyłem że jednak wykonanie Bensonów jest lepsze ze strony estetycznej.Lakier już mu trzyma 3 lata bez uszczerbku a u mnie na Everplay'u zszedł po roku.Co do Stagga wykonanie też bardzo słabe.Kolega inny grał na nim już 6 lat w muzycznej i opowiadał że gorszego rupiecia nie widział.Lakier odszedł po 0.5 roku grania w I klasie.
Teraz sobie rzuca nim o ścianę.
Podsumowując Stagg ma nieco lepszą barwę od wykonania
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010 18:08
xXPITBULLXx napisał/a:
Szczerze grało mi się inaczej na Staggu jak Bensonie.Jakoś lepiej.To były nowe egzemplarze ze sklepu.
Bensony były jakieś dziwne dużo powietrza wkładałem i nic prawie nic.Za to na Staggu trochę lepiej wchodziło.Tyle na temat barwy a raczej jej braku
Z tego co piszesz wynika że mylisz barwę z tzw. lekkością grania. Grałem na Staggu i na Roy Bensonie, oba używane. Podsumowując: ani jedna z tych trąbek nie miała ładnej barwy, a wytrzymałością i jakością jednogłośnie wygrywa Roy Benson.
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Grałem nie pamiętam modelów ale na 7 Staggach i 4 Bensonach. To samo drugi nauczyciel
Bensony były jakieś dziwne dużo powietrza wkładałem i nic prawie nic.Za to na Staggu trochę lepiej wchodziło.Tyle na temat barwy a raczej jej braku.
Hmmm... qrcze brak składu i ładu ... Brak przemyślenia ...
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Którys kolega wcześniej pytał jak się mają różne kolory do barwy dźwięku, więc mój everek plajek był czarny i jak na moje tępe ucho to barwe miał nieco inną niż srebrne czy złote instrumenty.
Tak jak w temacie. Jestem sygnalistą i chciałbym przerzucić się na trąbkę. Szukam jakiegoś sprzętu dla początkującego. Chciałbym również żeby nie był mocno "zużyty":)
Jak chcesz to ja mam do sprzedania trąbkę "Roy benson" tylko kosztuje około 530 zł.
Grałam na niej rok tak, że jest w stanie bardzo dobrym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum