Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Kupno motoroweru ... ;(
zgaju 
trumpeter

Instrument/y: U.S.A Getzen 390S
Ustnik/i: Schilke 13A4a

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009 08:58   Kupno motoroweru ... ;(

Mam ogromy problem, zdałem kartę motorowerową, rodzice obiecali mi ze jak zdam to i będzie motorower...
a teraz się zasłaniają ze drogi, ze nie potrzebny, ze wyrzucanie pieniędzy w błoto, ze lepiej zbierać na auto i ze się zabije na nim ;/ ... żadne argumenty do nich nie przemawiają, ze dam swoją kasę całą, ze będe ostrożnie jeździł i jestem odpowiedzialny ... juz niemam do nich siły i cierpliwości ...
Macie jakieś pomysły, jak tak to proszę pisać ... ;(

6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU
Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.

piotrek321 

Instrument/y: Schilke s32
Ustnik/i: 3c,5c,7c Vincent Bach corp

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009 09:05   

Jest lepszy pomysł,kupienie lepszej trąby pozdrawiam :mrgreen:

mischka 
fajny koles;)

Instrument/y: fajny
Ustnik/i: tez fajny

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009 10:31   

Kiedy bylem mniejwięcej w twoim wieku kopiłem sobie motocykl WSK za swoje pieniążki i po kilkudniowych negocjacjach został w domu pamiętam ze kosztował 40zl i było to dla mnie sporo pieniędzy, prawa jazdy na motocykle nie mam do dzisiaj.
Jak masz gdzieś odłożone pieniążki to poprostu sobie wymarzony pojazd kup, albo przynajmniej pokaz twardo ze to zrobisz bo już nie jesteś małym dzieckiem i potrafisz sam podejmować ważne decyzje, podejrzewam ze tata doradzi ci w zakupie odpowiedniego sprzętu ;)

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009 11:23   

piotrek321, moi starzy trąbę kupili by i za 10 tyś, ale ja nie chce trąby nowej bo niedawno mam kupioną, a ojciec coś mówi o simsonie czy komarku, i nie rozumie ze na takim czymś już się nie jeździ, ale mu się takie podobają, a ze mi się nie podobają to ja już nie mam nic do gadania ;/ . Kupi mi ale tylko to co mu sie podobam a jak mi się nie podoba to już mój problem ;/ ;/ ;(

Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.

mischka 
fajny koles;)

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009 11:37   

simson skuter to fajna maszynka:)

wieczur 

Instrument/y: Getzen 390S
Ustnik/i: F.Holton 67||Megaton 1 1/2c

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009 15:16   

owszem simsonek skuter świetna sprawa :D sam posiadam takowy, rocznik 88 a chodzi jak marzenie ;)

waglik 
Szalenie spokojny

Instrument/y: CONN 20B U.S.A.
Ustnik/i: 5C

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009 15:55   

Powiem Ci tak zgaju, szczerze rozumiem Twoich rodziców bo ja tak zrobiłem jak Ty zdałem karte i marzył mi się Simson S51 ;) zielooonyy :P haha i kosztował pamiętam kolega sprzedawał za 2500 zł. ale tata powiedział mi żebym poczekał i żebym zbierał to kupimy auto... Cóż w wieku 19 lat kupiłem auto za 12,500 tys. zł. i wole to o wiele niż motor (choć motor też posiadam ale CZ 175) wiem że frajda jazdy. Oczywiście ja na auto nie odkładałem ale mój tata odkładał na oddzielne konto i uzbierała sie gdzie ok. owej sumki (gdy zaczął tata zbierać miałem chyba z 14 lat) i teraz dostaje własne pieniażki sam je utrzymuje. Cóż nie sztuka jest kupić coś tylko sztuką jest kupić a potem sprzedać ;) . Ja kupując własne auto patrzyłem na wszystko rocznik, klima, 4 dzwi, srebrny metallic tak żeby w razie pilnego wyjazdu je sprzedać. Mój kolega kupił BMW oto link do niego http://moto.allegro.pl/it...gi_polecam.html teraz je sprzedaje bo za troche takie autko spala...

SwingTrumpeter 

Instrument/y: Yamaha YTR 2335S
Wysłany: Pią 26 Cze, 2009 16:26   

Jeżeli masz zamiar kupić sobie jakiś sprzęt po to aby pochwalić się dla kolegów czy krążyć po mieście po nic to nie ma sensu. Jednak jeżeli będzie Ci w jakichś sprawach potrzebny do konkretnych celów: spoko sprawa :D
Sam mam Suzuki Katana WR i nie narzekam. Jeśli chodzi Ci po głowie skuter to lepiej kupić coś używanego, ale markowego ( Peugeot, Suzuki, Yamaha, Honda...), bo chińskie sprzęty dość szybko padają :]
Ale i tak najlepszym wyborem co do motorowerów to jednak sprzęt biegowy np. Yamaha DT50, Aprilia MX50 a nawet starsze sprzęty, które można kupić w dość dobrym stanie.

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Pią 26 Cze, 2009 22:13   

Jak już mam kupować to tylko używane:
1. Yamaha TZR 50
2. Aprilia RS 50
3. Derbi GPR 50 Nude
3. Derbi Senda 50
4. Yamaha DT 50
5. Yamaha Aerox 50, Peugeot Speedfight 50 lub Aprilia SR 50

Oczywiście kolejność gra role.
Według mojego taty to te wszystkie marki to się psuje i awaryjne i ze wyrzucenie pieniędzy w błoto .. ;/

[ Dodano: 2009-06-26, 23:25 ]
mischka, wieczur, tak SIMSON skuter to super sprawa, ale mój tata pożyczył od kolegi SIMSON S51 jeździłem trochę, ale 80% powrotów z kąś to było przypchanie go do domu ;/
silnik już rozbierałem chyba z 20 razy, powymieniałem:
przerywacz zapłonu,
kondensator,
dysze w gaźniku,
i wiele wiele innych ;/
był zerwany na klinie - klin zrobiłem nowy ... i dalej to samo ;/ ... to po prostu już silnik jest cały do wymiany a moto do kasacji ;/

Aha jeszcze do SwingTrumpeter, :
- jak mam brać to tylko biegowe używki, ewentualnie dobre markowe używane skutery (tak jak napisałem w liście) <ale jazda skuterem mnie wcale niekręci>

waglik 
Szalenie spokojny

Instrument/y: CONN 20B U.S.A.
Ustnik/i: 5C

Wysłany: Sob 27 Cze, 2009 19:31   

Aha ok ;) wiesz co biegówki według mnie są najlepsze bo te skutery z automatem (nigdy owym nie jeździłem ale mój kolega ma) i po 4 latach padł mu całkowicie i w ostatnich dniach (chyba tydzień temu) oddał go na zlom... Ale ma kase więc dla niego 3000 zł. to nic.

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Sob 27 Cze, 2009 20:07   

Fajny Derbi Sendziak jest w Bielsku tate namawiam, wydaje mi sie że zaczyna mu sie podobać te Crosik .. podlizuje sie cały czas może coś z tego będzie, ale jak to sie mówi: "Nie chwal dnia przed zachodem słońca" .. więc peszył niebęde :-P

Miles_Fan 
poszukiwacz

Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C

Wysłany: Sob 27 Cze, 2009 23:42   

powodzenia życzę. może sam uzbieraj albo, co radził Kolega wyżej, pokaż, że jak Ci nie kupią, to sam sobie załatwisz takowy.

Miles Davis

[Nauczyciel jest dla ucznie, nie odwrotnie!]

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Nie 28 Cze, 2009 08:26   

Miles_Fan, już im to powiedziałem, że nawet jak nie dostaje od nich kieszonkowych to choćbym pracował całą dobę np. skręcając długopisy, abo zbierając jakieś tam jagody to i tak sobie kupie ten wymarzony motor !

... mówiąc to miałem łzy w oczach (tak dla picu ]:-> ) i chyba ich trochę wziąłem na litość :roll: :D

Krzychu125 
Krzychu

Instrument/y: YAMAHA YTR4335G
Ustnik/i: Yamaha 11 B4

Wysłany: Nie 28 Cze, 2009 09:11   

Ojj Zgaju....Ty to masz pomysły haha.ALe zobaczymy co z Tego będzie,miejmy nadzieję że ich przekonasz i tata kupi Ci ten wymarzony moto.

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Nie 28 Cze, 2009 11:30   

Krzychu125, ostatnio zapomniałem wyłączy strony z forum i tata przeczytał całe forum :D :D

mischka 
fajny koles;)

Wysłany: Nie 28 Cze, 2009 12:37   

No to może ci kupi ;)

zgaju 
trumpeter

Wysłany: Nie 28 Cze, 2009 14:33   

mischka, no nie wiem ,nie wiem. Gadałem z nim od 13:30 do teraz ;/
on twierdzi że motorower na 4 lata za 3.500 tyś. z czego dokładam 1.500 to niemożliwe bo to za dużo kasy na 4 lata ;/ ;/.

powiedział że jak znajdę coś do 2 tyś <w tym moje 1500zł> to może może ..
3 lata temu dali za samochód kupa pieniędzy, a teraz szkoda mu nieszczęsnych 2 tyś ;/ <aha i dziadek powiedział ze mi dołoży 500 zł> czyli ja mam 2 tyś. a proszę go tylko żeby mi troszkę dołożył... ;/

mischka 
fajny koles;)

Wysłany: Nie 28 Cze, 2009 16:57   

jeszcze trochę i przywiozę ci coś z Niemiec ;)

Immortal4ever 
Uwaga Dyslektyk

Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C

Wysłany: Pon 29 Cze, 2009 00:05   

Jeszcze trochę a ten motorower będzie więcej wart od mojego auta... Spokojnie. Gdzie te czasy kiedy to szczytem marzeń był nieśmiertelnym Simson za góra 2tys.? Ach nie ma co gadać.

mischka 
fajny koles;)

Wysłany: Pon 29 Cze, 2009 07:12   

kiedy ja bylem w wieku "motorowerowym" ;) Simson był oznaką statusu, a Simson skuter to już burżuazja ;)
ale jak tak patrze z perspektywy lat to romeciki i jawki straciły się z dróg a nieśmiertelny Simson został.
heh ta niemiecka dokładność...

Odpowiedz do tematu