Wysłany: Nie 05 Lip, 2009 21:08 Kurs nauki na trabkę na DVD
Jestem początkującym (choć zaawansowany wiekiem), ale próbuję grać na trąbce. Mam w związku z tym pytanie: Czy ktoś z Was spotkał się z kursem nauki gry na trąbce wydanym na krążku DVD (analogicznie jak można spotkać kursy gry na inne instrumenty). Przeszukiwałem już wiele razy internet, ale nic nie znalazłem.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Nie 05 Lip, 2009 21:12
w przypadku instrumentów dętych może być to trochę niebezpieczne na początku (ustawienie oddechu, dobrej pozycji). przeszukaj forum, ktoś chyba o czymś takim pisał.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Schilke s32
Ustnik/i: 3c,5c,7c Vincent Bach corp
Wysłany: Nie 05 Lip, 2009 21:17
Jeśli chcesz nauczyć się sam grać na trąbce i grać dobrze z kasety video to zycze powodzenia, to nie jest tak prosta sprawa jak się wydaje musisz wziąść jakieś lekcje zeby ktoś mógł cię prawidłowo ustawić pozdrawiam życze powodzenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum