Jakiś czas temu kupiłem preparat do czyszczenia instrumentów lakierowanych la tromby. Czytałem że chroni on przed niszczeniem lakieru na trąbce, ale nie wiem jak on znosi spotkanie z potem ? Czy warstwa tego lakieru zniknie ? Kiedyś już na forum pisałem, że bardzo pocą mi się ręce podczas gry i nie wiem czy w miejscu gdzie trzymam trąbkę ten preparat coś daje.
Instrument/y: Getzen 300 series
Ustnik/i: Stomvi 3D
Wysłany: Sro 05 Sty, 2011 19:48
xXPITBULLXx, no dobra, ale chodzi mi o to, że np nakładam preparat w poniedziałek wieczorem, a we wtorek mam próbę, gdzie gramy gdzieś 1,5godz. Jak mi tłoki zaleje potem to nie wiem czy ten preparat zostanie.
mischka, z ciekawości zapytam, ile kosztują takie preparaty na pot ?
Jeśli chodzi o te skórki to jak macie skórzaną to doradzam np. raz na tydzień (lub częściej) zdjąć ją i dokładnie wytrzeć tłoczki. Zbiera się tam wilgoć co może też niekorzystnie wpływać na trąbkę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum