Wysłany: Pon 21 Lip, 2008 15:18
no i jednak postawilem na swoim, jestem szczesliwym posiadaczem ustnika o oznaczeniu 10
jak narazie jestem pod olbrzymim wrazeniem, gra sie bardzo lekko, latwo wchodza wszystkie dzwieki, ustnik bardzo wygodny, moge z czystym sumieniem polecic...
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
no i jednak postawilem na swoim, jestem szczesliwym posiadaczem ustnika o oznaczeniu 10
jak narazie jestem pod olbrzymim wrazeniem, gra sie bardzo lekko, latwo wchodza wszystkie dzwieki, ustnik bardzo wygodny, moge z czystym sumieniem polecic...
Wysłany: Pon 01 Wrz, 2008 21:10
nie moge do niczego porownac, dlatego ze jest zupelnie inny, bardzo wygodny, ma bardzo cieple i miekkie brzmienie, jednak model na ktorym gram wole uzywac do spokojnej muzyki w srednim rejestrze, do grania "gory" uzywam innych
Znam te wymiary. Jednak mając doświadczenie z różnymi ustnikami wiem, że zdarza się, że cyferki nie idą w parze z wrażeniami... Dlatego zależy mi na subiektywnych opiniach, np. jak pod względem wielkości oceniasz 10 na tle może innych z którymi miałeś do czynienia
Wysłany: Sob 06 Wrz, 2008 15:03
moze zaczne nieco inaczej...
dotychczas mialem do czynienia z ustnikami firm: amati, bach, a&s, b&s, jc, gewa, yamaha, getzen
przykladajac marcinkiewicza do ust od razu sie ma wrazenie ze to cos innego, rand(t)(sam nie wiem jak to sie pisze) jest wezszy niz w/w modelach, bardziej wygodny, bardziej lagodny, przyjemnie lezy na ustach, ma bardzo przyjemne brzmienie, cieple, pelne, ale wg mnie zupelnie nie nadaje sie do trzaskania gory, uzywam go do grania melodii z podkladem lub bez, melodi harmionijnych spokojnych, delikatny jazz.
moze zaczne nieco inaczej...
dotychczas mialem do czynienia z ustnikami firm: amati, bach, a&s, b&s, jc, gewa, yamaha, getzen
przykladajac marcinkiewicza do ust od razu sie ma wrazenie ze to cos innego, rand(t)(sam nie wiem jak to sie pisze) jest wezszy niz w/w modelach, bardziej wygodny, bardziej lagodny, przyjemnie lezy na ustach, ma bardzo przyjemne brzmienie, cieple, pelne, ale wg mnie zupelnie nie nadaje sie do trzaskania gory, uzywam go do grania melodii z podkladem lub bez, melodi harmionijnych spokojnych, delikatny jazz.
Tak rozumiem, ale cały czas nie o to mi chodzi. Chodzi mi o sam rozmiar pod względem średnicy. Nie o porównanie do konkretnej firmy tylko konkretnego rozmiaru. Czy na przykład w porównaniu do 1 1/2 ma sie wrażenie że jest większy/mniejszy. Oczywiście to tylko przykład, i jak pisałem chodzi mi o subiektywne odczucia więc pisz na podstawie własnych doświadczeń...
pozdr
Wysłany: Nie 07 Wrz, 2008 12:45
jeszcze troche i referat napiszemy:)
wiec jezeli o to chodzi, moge powiedziec jedynie tyle ze sprawia wrazenie nieco wiekszego ustnika, moze to kwestia rantow, ale to tylko takie moja male prywatne spostrzezenie...
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 15:24
wiecie może jaki ustnik MARCINKIEWICZ będzie odpowiednikiem Bacha 3c? ;>
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 15:37
mischka, tak wynika z tabeli Marcikiewiczowskiej ;p zgadzam się, ale na stronie bacha:
C3 ma średnicę 16.30mm,
a a na stronie Marcinkiewicza, Marcinkiewicz E3/3C ma 17.20mm to mnie zastanawia ...
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 22:51
Marcinkiewicz mało znany...?! Bez komentarza... Zgadzam się, że w Polsce są drogie. Generalnie baaardzo dobre ustniki. Nawet mam jeden taki
Mają bardzo delikatny rant i niezły przepust - można w nie dmuchać ile wlezie, nie blokują powietrza tak jak Bachy czy inne. Model Concert Hall daje piękny dźwięk. Modele do piccolo super grają i co najważniejsze nie męczą ust. Jednym słowem polecam
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Wysłany: Sob 26 Gru, 2009 23:17
Cytat:
mischka, tak wynika z tabeli Marcikiewiczowskiej ;p zgadzam się, ale na stronie bacha:
C3 ma średnicę 16.30mm,
a a na stronie Marcinkiewicza, Marcinkiewicz E3/3C ma 17.20mm to mnie zastanawia ...
Cytat:
No to mamy rebus
czy ktoś rozwiązał ten rebus ?? ;>
[ Dodano: 2009-12-26, 23:33 ]
mam jeszcze jedno pytanko odnośnie modelu "seria 300" 308/ 1 /12C - co ten model ma wspólnego z rozmiarem 1 1/2C ?
Wysłany: Nie 27 Gru, 2009 11:37
ja gram na Marcinkiewiczu 308 1 1/2C bardzo fajny ustnik, obwód wewnętrzny wg tabeli producenta wynosi 17,20mm a bach 1 1/2C ma 17mm wiec mała różnica głębokość kociołka Marcinkiewicza to 11.96mm a wiec porównywalny do rozmiarów "C" Bacha. Jednym słowem bardzo podobne ustniki. Na Allegro jest ten ustnik i podpisany jest jako odpowiednik Bacha 3C co jednak nie jest zbyt trafne gdyż 3C ma wewnętrzny obwód kociołka 16,30mm a to już spora różnica.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum