witam! Grałem na serii concert hall bodajże b3, bardzo ciekawy ustnik. Ogólnie co do marcinkiewicza należy bardzo szczegółowo dobierać rozmiar, szczególnie pod względem głębokości, gdzie ma szeroki wybór. Stosuje też cupy zmodyfikowane C/V wieć nie dla każdego będzie to działać. Ale polecam do sprawdzenia na sobie!!
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 19:21
A jaki to jest dobry ustnik... Bo widzisz...to jest kwestia bardzo względna. Dla mnie np. Yamaha i V.Bach to delikatnie mówiąc przeżytek...A dla Ciebie? Nie kazdemu podchodzi jedno i to samo co innym więc po to są te mało znane marki (choć nie wiem czy nie lepiej powiedzieć mało rozpowszechnione).
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1383 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 19:32
gryzek13 napisał/a:
Po co kąbinowac z jakimiś mało znanymi markami
to że Ty o niej słyszysz pierwszy raz to nie znaczy że marka jest mało znana. niektórzy twierdzą że to są najlepsze ustniki na świecie. grałem na jednym, 4c chyba, najlepszy ustnik do piccolo na jakim miałem okazje grać.
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 19:44
no ja sie nasluchalem o tych ustnikach samych pozytywnych opini wiec daje temat dalej zeby sie osluchac co inne srodowiska muzyczne o tym mysla, na zachodzie europy to bardzo uznawany sprzet a jeszcze do niedawna nie mialem pojecia o jego istnieniu
teraz nadszedl czas na polskie opinie i dlatego dziele sie tym z wami...
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 19:52
ostatnio sporo eksperymentuje, szukam i szukam i nie moge znalezc, nie lubie yamahy za to ze jest taka pospolita wiec chce poprobowac czegos niszowego, co najczesciej jest bardzo indywidualne i jezeli ktos sie nie nastawia na wszechobecna komercje, to moze byc bardzo ciekawie..
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 20:13
Immortal4ever, Polska i wszystko jasne. Do polski trafiają jedynie firmy tanie i dosyć popularne, ponieważ nasz rynek jest rozptrywany jako rynek kraju rozwijającego się, przez co marki które stawiają na jakość a przy tym wołają sobiew za swoje wyroby dosyć wysoką cenę, omijają nasz kraj "szerokim łukiem". To samo jest z jet tone, curry i wieloma innymi markami, które w polsce brzmią dosyć egzotycznie, a w zachodniej europie i w stanach są markami bardzo popularnymi i cenionymi. Więc jak narazie pozostaje nam sciąganie ustnikow zza oceanu lub z europy zachodniej
nie zdazylem sprawdzic jak sie te rozmiary maja do standardowych ustnikow ale jak sie doksztalce i znowu pojawia na aukcjach to napewno sie nimi zainteresuje
Instrument/y: 2xGetzen, Conn, Kanstul, Stomvi...
Ustnik/i: mam troche tego żelastwa ;)
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 20:14
jakis czas temu gralem na modelach E3 i E5 ale jakos nie przypasowaly mi specjalnie... moze gralem na nich zbyt krotko... oczywiscie nie twierdze ze sa zle... poprostu mi nie lezaly
mischka, jezeli bardzo lubisz eksperymenty to polecam Giardinelliego ustniczki u nas raczej niedostepne za to w stanach bez problemu w kazdym sklepie za pare dolcow:) a wsrod calej gamy modeli jest kilka fajniutkich
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 20:17
to nawet nie chodzi o to ze lubie eksperymenty, po bardzo dlugiej przerwie wrocilem do grania i nie potrafie znalezc swojego brzmienia, co sie z tym wiaze eksperymentuje ile sie da, jak znajde to czego szukam to sie uspokoje, ale puki co szukam szukam i szukam...
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 20:26
havk, mój profesor na studiach podczas jednego z wykładów stwierdził że Polska to kraj co najmniej zacofany już od XVII wieku więc mnie jakos to nie dziwi.
mischka, jeśli chodzi o powrót to może nie tyle w ustniku tkwi problem co w Tobie. Pograj trochę bo nic w muzyce samo nie przyjdzie.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Wysłany: Nie 25 Maj, 2008 20:51
no i tu sie z toba zgodze, bez pracy nie ma kolaczy, ale czlowiek jak troche nabierze dystansu to wszystko widzi troche inaczej i to co przed klku laty bylo super teraz poprostu jest i trzeba dazyc do tego zeby znowu bylo super...
ostatnio zaczalem grac w bawarskiej kapeli, w zasadzie chodzic z nimi na proby bo tak grac tylko w domu to troche lipa, w ten sposob szybciej wracam do formy i tam zaczalem troche przebierac w ustnikach, z wszystki ustnikow ktore ostatnio probowalem najbardziej podszedl mi arnolds&sons 5C a rzekomo firma raczej nieciekawa, dyrygent tez podzielil moje zdanie ze najlepiej brzmie na tym ustniku, jednak strasznie mnie kreci sprobowac marcinkiewicza
a jak chodzi o GIARDINELLI to ustnik mozna nabyc za ok 23euro plus przesylka w sklepach jeszcze poszukam, i tak wogole dzieki za info, jak ktos zna jeszcze jakies mniej znane marki to dawajcie swoje propozycje, kto wie moze warto utworzyc nowy temat na forum
"malo znane marki ustnikow":)
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Pon 26 Maj, 2008 13:04
I własnie potwierdziłeś tezę moją i wielu userow tego forum - kazdemu pasuje cos innego. Jesli dobrze ci się na nim gra, to po co kombinować? Marka nie jest ważna ostatnio moj znajomy stwierdził, ze woli stagga od yamahy, bo ma ładny, soczysty dzwięk i lżej mu się gra. Kwestia gustu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum