Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Miał może z was ktoś taką trąbkę ?
CeZik87 

Instrument/y: Amati ATR 300 Sirius
Ustnik/i: Amati 7C typ Bachowski

Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 21:13   Miał może z was ktoś taką trąbkę ?

http://muzyczny.pl/133134...e-trabka-B.html Miał może z was ktoś taką trąbkę ? Jeśli tak to proszę wyraźcie swoje opinie :]

xXPITBULLXx 
Bach Elite Trumpeter

Instrument/y: Bach Stradivarius New York; Bach TR 305 SBP
Ustnik/i: Gold Vincent Bach CORP 2 1/2C MT VERNON' NY

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw 10 Lis, 2011 21:55   

CeZik87, trąbka dla początkujących. 3-4 lata i trzeba szukać nowego sprzętu w miarę wzrastania poziomu gry.

Zwycięzca konkursu Mottywator

Link do nut na chomikuj: http://chomikuj.pl/Pitbull33310/Nuty

Jakub Falkowski 
falko7

Instrument/y: B&S Challenger I,Kanstul 1525 Signature S
Ustnik/i: Vincent Bach 3c, Gewa cup 5c-FL

Wysłany: Pią 11 Lis, 2011 18:35   

jak dla mnie zamiast bawić się w ROY BENSON za tą cenę masz konkretną Yamahę która posłuży Ci o wiele dłużej :)

Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Pią 11 Lis, 2011 23:07   

CeZik87, miałem styczność z Roy Benson modele tr-101 i tr-202 czyli najprostsze. Po zapoznaniu się z nimi uważam, iż wybór tych trąbek to najmniejsze zło jeśli chodzi o zakup wschodnich produkcji. Trąbki stroiły, tłoki pracowały bardzo przyzwoicie, grało się lekko i miło. Dźwięk natomiast nie jest powalający. Jak do nauki myślę, że wystarczą. Model Charlie Green jest wyższym modelem Roy'a więc na pewno będzie lepszy niż te, które przedstawiłem.

W ramach dobrych alternatyw to na pewno Yamaha serii 4 jak napisano powyżej ale i warto zobaczyć te trąbki:
http://www.protline.grand...products_id=331 jest nawet test tej trąbki tylko w wersji srebrnej w dziale artykuły.

Jeśli dozbierasz troszkę kupisz trąbęczkę prosto z USA bez wschodnich naleciałości. Miałem ją - też możesz o niej poczytać w Artykułach - świetna jest !!! Wystraczy na dłużej niż tylko na naukę gry. Możesz być pewny.
http://www.protline.grand...products_id=340

CeZik87 

Wysłany: Sob 12 Lis, 2011 07:58   

dzięki za wasze porady ale mam jeszcze jedno pytanie co sądzicie o firmie Bach ? ja spotkałem się z samymi pozytywami na temat trąbek z tej firmy, miałem okazje raze grać na jednym z modeli bacha i jak dla mnie gra się na prawdę znakomicie ale wy może macie inne zdanie

Damian Ruskowiak 
De-eR

Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 G (ML), Flugelhorn
Ustnik/i: Bach Megatone 1 1/2C , Bach 2 1/2C, JK 5B FL

Wysłany: Sob 12 Lis, 2011 11:02   

CeZik87, jeśli chodzi o serię mistrzowską Stradivarius lub też Artisan to masz rację - gra się znakomicie. Z wszystkimi niższymi modelami jest w dużej mierze loteria. Powodem oczywiście są wschodnie wykonania. Gdy nastąpił kryzys parę lat temu firmy produkujące trąbki w celu oszczędności poprzenosiły produkcję modeli szkoleniowych na wschód co znacznie osłabiło te instrumenty. Generalnie gdy miałbym kupić jakiegoś Bacha made in China - kupiłbym Getzena. Osobiście trafiłem na świetny egzemplarz Bach Tr-300 - ale to trąbka z początku lat '90 także miałem pewność, że jest w 100% amerykańskiej produkcji. Kolega gra na niej do dziś i sprawuje się świetnie.

CeZik87 

Wysłany: Sob 12 Lis, 2011 18:09   

Tak masz racje i to dużo wydaje mi się ( moze tylko mi i może źle ) że trąbki starsze z używane bacha, amati, czy innne są dużo lepsze niż to co teraz nowe robią bo używanego bacha kupie w granicach 2500 zzł i może być na prawdę bardzo dobrym instrumentem ale kupie tego roby benson i okaże się że po tygodniu się rozleci

Odpowiedz do tematu