Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 16:24 Miikrofon do trąbki
Otóż mam grac w zespole i przydałoby sie nagłośnic jakos ładnie ta trąbke. Czy znacie może jakies (strony, adresy, modele) mikrofonów które można kupić za niewielka cene i podczepic do czary trąbki ??
Pzdr
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sob 28 Mar, 2009 17:42
są takie do instrumentów drewnianych na Allegro. myślę że do trąbki też będą pasować.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Tutaj masz masę informacji na temat mikrofonów. Mnie osobiście nie chce się tego samego pisać 4 raz. Moge dodać, że po ostatniej rozmowie z nagłośnieniowcem, z którym najlepiej mi się współpracowało, wywnioskowałem, ba on mnie naprowadził na motyw "jeśli chcesz grać porządnie i być porządnie nagłośniony, nie baw się w tanie badziewia, bo tylko stracisz pieniądze. Fakt, dużo zależy od nagłośnieniowca, ale to mikrofon spełnia kluczową role w przenoszeniu pasm dźwięku." Zaproponował mi mikrofon za ponad 900 zł. Grałęm na kilku koncertach na nim. To były najlepsze koncerty i najlepsze nagłośnienie, na jakim udało mi się grać. Był to klips, nie pamiętam dokładnie jego nazwy i firmy. Reasumując, jeśli chcesz w to inwestowac, lepiej odłóż kasę na coś lepszego, bo nawet przy sprzedaży takiego cacka wyjdziesz dobrze. Pozdrawiam
Havk nie denerwuj sie sa inni nowi użytkownicy któzy też moga sie wypowiedziec własnie teraz
np. kto z nowych majacy duze pojecieo mikrofonach miałby to pisac w starych tematach ??
W takim momencie "odgrzebujesz" temat i podajesz swą prośbę, z formułą "chciałbym wznowić temat" lub inny zwrot, który byłby synonimem. W regulaminie jest czytelnie napisane, aby nie zakładać nowych tematów, jeśli dany wątek był poruszany na forum. Proszę jeszcze raz dokładnie przeczytać regulamin. Pozdrawiam, Havk
Wysłany: Sob 04 Kwi, 2009 12:32 Re: Miikrofon do trąbki
malladyn napisał/a:
Otóż mam grac w zespole i przydałoby sie nagłośnic jakos ładnie ta trąbke. Czy znacie może jakies (strony, adresy, modele) mikrofonów które można kupić za niewielka cene i podczepic do czary trąbki ??
Pzdr
Jak za niewielką cenę to sobie daruj. Szkoda pieniędzy, zresztą napisz ile chcesz przeznaczyć, bo "niewielkie pieniądze" niejedno mają imię
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum