Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010 20:44
Może trochę odejdę od tematu, ale w końcu to dotyczy też Edukacji i mojej barwy. Moje usta bardzo szybko się męczą, po godzinnym graniu g2-a2 wielki wysiłek, następne pół godziny i skala siada do e2 przy wielkim wysiłku i bólu ust. Nie mam pojęcia co to może być???
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Pomógł: 15 razy Wiek: 17 Posty: 382 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010 20:58
No mam to z pół roku.... Denerwuje to, bo grając z orkiestrą w utworach sobie muszę robić przerwy bo usta puszczają... A jak się gra I trąbkę to jest to bardzo niekomfortowe... Nikt tak nie ma, nawet najgorsi nasi muzycy, a mnie jakoś tak Bóg pokarał, że pogram godzine tak w miare luźno, a potem już wielki wysiłek. A po 30 minutach grania skala spada z c3-d3 do g2-a2.
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010 21:08
Wiadomo, że przez granie ponad 30 minut nie będziesz miał całej skali (zwłaszcza do c3). Po prostu masz słabą kondycję (tak, jak ja). Najlepsze ćwiczenia kondycyjne są w szkole Caruzo.
_________________ Trąbka to magia większa od tego, co my tu robimy..
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010 21:20
cwiczenia czynia nas mistrzami, niestety bez ciezkiej pracy niczego nie osiagniemy i nie bedziemy rozwijac swoich umiejetnosci.. no ale trzeba pamietac o rozsadku i nie przetrenowac sie bo to tez nie jest dobre.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum