Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Nie 19 Paź, 2008 15:37
w USA jakikolwiek, albo w Brasspoint(www.brasspoint.eu - strona jest kiepska, lepiej do nich zadzwonić)i Zygmunt Music Concept ma chyba jeszcze Bachy New York.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 01:59
zależy jaki Bach (ja bym jednak polecał używanego, a z dobrej serii; poszukaj w komisach). możesz sprecyzować, co chcesz grać, ile masz pieniędzy itd.? to łatwiej Ci pomożemy.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Pon 20 Paź, 2008 19:06
u mnie mozesz kupic bacha uzywanego lub nowego:) powiedz jakie modele cie interesuja a ja za to powiem ile to bedzie kosztowalo, mozemy to zrobic dla ciekawostki tu na ogolnym lub dyskretnie na privie jak wolisz, to tylko tak dla zorientowania sie w cenach, moze kupisz gdzies taniej...
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Wysłany: Wto 21 Paź, 2008 02:59
jak chcesz dobrego Bacha to w tej cenie bedzie ciezko cos znalezc, jak podniesiesz poprzeczke o 500zl to bedzie realna kwota na uzywanego stradivaliusa, ludzie niechetnie pozbywaja sie tych trabek, a jak juz sie ktos zdecyduje to zyczy sobie duzo pieniedzy
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Wysłany: Wto 21 Paź, 2008 14:30
dlaczego piciu jest mitomanem? ja się zgadzam z jego zdaniem. rzeczywiście dzisiejsze Bachy nie umywają się do starych. moim skromnym zdaniem.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Wto 21 Paź, 2008 16:30
Mam teraz nowego bacha, a moja uczennica ma starego(dokładnie ten sam model) więc mogłem je porównać. Nie uważam,żeby między nimi była aż taka wielka różnica. Wydaje mi się, że teraz można trafić na więcej gorszych egzemplarzy tych instrumentów.
Ogólnie "cud" tych starych instrumentów, polega na tym, że były długo grane i są dobrze rozegrane. Jak wyciągnąłem mojego bacha prosto z kartonu i zagrałem kilka pierwszych dzwięków to byłem troche podłamany i uważałem, że brzmi gorzej od mojego poprzedniego selmera. Po tygodniu zmieniłem zdanie.
Więc nie generalizowałbym, że nowe bachy są słabe i tylko stare warto kupować. Po prostu teraz wychodzi z fabryki więcej gorszych egzemplarzy, więc trzeba ich więcej przebrać, żeby znaleźć odpowiedni.
Wysłany: Wto 21 Paź, 2008 19:51
chodzi również o miejsce produkcji. teraz większość Bachów (zwłaszcza tych tańszych, jak mój) produkowana jest w Chinach, co wpływa na ich jakość. poza tym to, co piszesz, Devil, można trafić na więcej gorszych instrumentów.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pią 24 Paź, 2008 09:00
Generalnie wachanie kursu PLN/USD nie jest sprzyjające do zakupów w Stanach...Ale nie tylko. Euro poszybowało i europa staje się równierz niezbyt opłacalna. Wachania kursów odbije się nie tylko na cenie sprzętu używanego ale równierz i nowego (choć w tym przypadku do wzrostu cen dojdzie nieco później).
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Wysłany: Pią 24 Paź, 2008 09:27
kolego.
ja zaopatruje sie w tym sklepie i rowniez maja Bacha, nie jest to w Polsce ale do Niemiec nie jest znow tak daleko, zobacz sam http://www.musicworldbril...8&filter_id=480
mam nadzieje ze cos Ci to pomoże.
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum