druga to BACH TR 500S http://allegro.pl/trabka-...1925745222.html którego mam okazje i chęc kupić ale nie chce się pomylić i kupić jakiś szajs jeśli macie jakieś pomysł to doradźcie coś dobrego do 2500
Yamaha 4335G
Popytaj sprzedawców forumowych bo to co zaproponowałeś mnie osobiście nie przekonuje.
Modele dla początkujących a będziesz miał okazję kupić lepsze.
Moim zdaniem lepiej abyś obejrzał się za jakimś tanim schagerlem z serii Academica. Nawet te najtańsze są wg mnie i wielu innych osób z mojego grona lepsze od wyżej wymienionych trąb
Porównać tych trąbek nie porównam, gdyż żadnej nie miałem w ręku, jednak mając 2,5 tys poleciłbym szukanie czegoś używanego lub jakiejś okazji. Na forum, mischka ma czasem trąbki zdjęte z wystawy, czyli używane tylko do testów, lecz tak na prawdę nie grane przez nikogo, kupując w sklepie masz czasem podobny stan instrumentu. Trąbki są tańsze i nie są to już żadne chińczyki, którymi zapewne są obie przedstawione przez Ciebie trąbki. Możesz również szukać wszelkich używek. Schagerl, Yamaha, Getzen, Bach, kuhnl&hoyer, B&S i wiele innych dobrych trąbek szkolnych, które na pewno są trwalsze i lepsze niż podane przez Ciebie. Jeżeli trąbka musi być nowa, to niestety nie doradzam
Odradzam kupno nowej trąbki. Jak już kolega wspomniał mischka i gamon mają bardzo dobre instrumenty i tam bym polecał kupować. Zawsze to lepszy używany egzemplarz jak niebrzmiący nowy chińczyk.
Schagerla polecam bo gra się na nim bardzo lekko, Yamaha bo najczęściej spotykana w szkolnictwie a o reszcie nic nie powiem bo nie miałem z nimi do czynienia a nie chcę powielać wypowiedzi innych.
Instrument/y: Bach Artisan, Martin Committee '52
Ustnik/i: Monette
Wysłany: Pią 30 Gru, 2011 14:08
xXPITBULLXx napisał/a:
Odradzam kupno nowej trąbki
Bzdura!
Kolega chciał chyba powiedzieć że nowej trąbki "Made in China" versus używanej trąbki wykonanej przez zacnego producenta. Ale jak zwykle coś pokręcił.
Instrument/y: Bach Stradivarius 180 37 ML
Ustnik/i: Schilke 15c4 i 16c4
Wysłany: Sro 11 Sty, 2012 20:01 Trąbka YAMAHA a Schagerl
Zdecydowanie polecam Yamaszke 5335 dobrze wykonane , lekkie zadęcie , strojna troche lepsza od 4 serii . Ciekawi mnie ta marka ostatnio co weszla na rynek Schagerl , czy ktoś gral na Yamaszce 5335 i kupil Schagerla ? tak żeby to szczerze porównać bo każdy pisze ale jak nie grał to nie można sie wypowiadać. Jak się na tym gra jakie zadęcie , jak strojność, jak wykonanie prosze o odpowiedz.na forum lub email LJOZWIAK@go2.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum