Instrument/y: Kuhnl & Hoyer TOPLINE G Pomógł: 1 raz Posty: 122 Skąd: 00
Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 16:31 Mrowienie górnej wargi
Witajcie. Po 20-30 minutach gry na trąbce górna warga zaczyna mi "mrowić". Mija to po jakichś 5 minutach. Za 5 minut wracam do trąbki, ale za 10-20 minut jest to samo. Czy to dobry znak? Może usta źle pracują.
Instrument/y: Kornet firmy Schenkelaars
Ustnik/i: Blessing 3c
Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 17:26
a czy przeszkadza ci to w grze?
ja tak mam niekiedy jak gram głośno czyli dosyć mocno dmucham i wtedy usta mocno wibrują
ale to mi w niczym nie przeszkadza tylko takie trochę dziwne uczucie
Instrument/y: Kuhnl & Hoyer TOPLINE G Pomógł: 1 raz Posty: 122 Skąd: 00
Wysłany: Wto 17 Sty, 2012 18:40
W grze to mi absolutnie nie przeszkadza, ale zawsze odpoczywam aż przejdzie, bo boję się o jakąś kontuzję... Nauczyłem się grać z jak najmniejszym dociskiem i nie dociskam a i powietrza daje duuużo. Ale gram dopiero od ponad miesiąca na nowym zadęciu. Więc jak wiadomo na razie jest słabo. Skala do b1, ale dźwięk za to dużo ładniejszy niż kiedyś.
Jeśli mrowi to znaczy, że potrzebuje odpoczynku. Dobrze zatem robisz dając jej wtedy przerwę. Dodaj tylko do tego mądre ćwiczenie i forma będzie rosła z tygodnia na tydzień.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum