Ten temat wsadziłem w Off-topic - bo chyba nie zawsze będzie powiązany z trąbką.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Więc ja proszę o wypisanie listy fajnych hitów reggae, mogą być również jakieś ciekawe polskie. Byłbym zadowolony jakby było trochę sekcji dętej
Jestem nowym fanem
Dla mnie osobiście największym królem Reggae jest Gentleman. Słucham jego muzyki już od 2002 roku.
Superior:
Dem Gone:
Ma bardzo dużo kawałków, na youtube można posłuchać Polecam
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
tu jest link do strony mojego zespołu, jednak bądźcie wyrozumiali względem nagrań, bo one były robione przy pomocy mikrofonu za 60zł i komputera. Perkusji nie udało się nagrać więc leci z sampli
tu jest link do strony mojego zespołu, jednak bądźcie wyrozumiali względem nagrań, bo one były robione przy pomocy mikrofonu za 60zł i komputera. Perkusji nie udało się nagrać więc leci z sampli
wokalista ma taki fajny inny akcent z jakiego regionu jesteście ?
A to fajnie. Trochę mi przypomina głos Czesława Mozila. Pozdrawiam
Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Wto 18 Sty, 2011 20:54
Moje ulubione płytki i te, które polecam to:
-Mesajah - Ludzie prości,
-Natural Dread Killaz - Naturalnie,
-Natural Dread Killaz - Ile lat,
-Grubson - O.R.S. ,
-Ras Luta - Jeśli słyszysz.
Dobrą muzykę reggae według mnie grają również m.in. EastWest Rockers, Vavamuffin, Junior Stress, Bas Tajpan, Bob One, Majorr i Marika.
A co do mnie to wychowywałem się praktycznie na reggae, noszę dready i uwielbiam tą muzykę za przekaz, ale od niedawna większą przyjemność sprawia mi gra w zespole rockowo-metalowym.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum