Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Nacjonalizm w Polsce
Rastamanek 

Instrument/y: kawalek blachy
Wysłany: Pon 05 Cze, 2006 15:08   Nacjonalizm w Polsce

http://nacjonalista.org/
przypadkowo natknałem się na ta strone i jak zacząłem czytac forum to się przeraziłem. brak słów. co wy myślicie o skrajnym nacjonalizmie przeradzającym sie w faszyzm(np. wszech polacy)?

Michał Szczurek 

Wysłany: Pon 05 Cze, 2006 17:47   

swego czasu dowiadywałem się dokładnie o co im chodzi i śmiało mogę radzić by omijać ich z daleka. nie dla UE, nie dla innych narodowości, nie dla mniejszości narodowych, przeciwno globalizacji i jednoczeniu sie. patrząc tylko i wyłącznie z praktyczniego punktu widzenia to wiele oni utrudniają, a z morelnego (zdrowego przy tym) punktu widzenia ich poglądy są zupełnie niedopuszczalne...

jan 

Wysłany: Pon 05 Cze, 2006 20:14   

ja osobiscie interesuje sie polityka troche i uwazam ze poglady typu faszystowskie to wogole jakies herezje...
Rastamanek - uwazam ze nie powinienes podawac za przyklad mlodziezy wszechpolskiej bo jak szadze nie znasz dokladnie ich pogladaow i tego co robia... slyszysz tylko to co w tv gadaj i potem takie rzeczy wchodza... nie to ze ja jestem ze M.W. jestes BARDZO przeciw... ale tekie stweirdzenia kogos kto, ze tak powiem "nie siedzi" w tym wkurzaja mnie...

Rastamanek 

Wysłany: Wto 06 Cze, 2006 06:00   

1. to nie jest forum o polityce ale dział jest off-topic więc możemy podyskutowac o czym chcemy
2. uwazam że weszech polacy sa dobrym przykłądem, może nie wszyscy są takimi skrajnymi faszystami jakimi sobie ich wyobrażamy, ale takie coś wystepuje.

Michał Szczurek 

Wysłany: Wto 06 Cze, 2006 09:03   

jan napisał/a:
ja osobiscie interesuje sie polityka troche i uwazam ze poglady typu faszystowskie to wogole jakies herezje...
Rastamanek - uwazam ze nie powinienes podawac za przyklad mlodziezy wszechpolskiej bo jak szadze nie znasz dokladnie ich pogladaow i tego co robia... slyszysz tylko to co w tv gadaj i potem takie rzeczy wchodza... nie to ze ja jestem ze M.W. jestes BARDZO przeciw... ale tekie stweirdzenia kogos kto, ze tak powiem "nie siedzi" w tym wkurzaja mnie...

a w tv to mało? sugerujesz ze są 2 MW? jedna gorsza a druga lepsza? moja dewiza życiowa: nie czepiać się nikogo kto nie robi nikomu krzywdy, i nie zaakceptuje nigdy takich ludzi jak NOP czy MW

bene 
las vegas parano

Instrument/y: Challenger 3137S, Access Virus b, Akai
Ustnik/i: Stork Custom Vacchiano 2C+25C

Wysłany: Wto 06 Cze, 2006 14:37   

Radzę uważać przy obecnym układzie politycznym może to być ryzykowne. W końcy MW to bądź co bądź młodzieżówka partii, która tworzy rząd...

jan 

Wysłany: Wto 06 Cze, 2006 20:25   

wiesz... mnie osobiscie poglady i zachowania MW irytuja i tez nie lubie tego stowazyszenia... ale podawac do jako przyklad skrajnie faszystkowskiego to ja nie wiem... juz bym raczej podal historyczna hitler jugend... ale kto co woli...
jak chcecie poczytac poglady hitlera (tam sa naprawde ciekawe choc bzdurne poniekad rzeczy) w jego "dziele"...

bene 
las vegas parano

Instrument/y: Challenger 3137S, Access Virus b, Akai
Ustnik/i: Stork Custom Vacchiano 2C+25C

Wysłany: Wto 06 Cze, 2006 23:15   

Zwał jak zwał, ale są niebezpieczni i to czy nazwiesz ich faszystami czy narodowcami niczego nie zmieni.

Rastamanek 

Wysłany: Sro 07 Cze, 2006 19:49   

skrajny faszyzm jest może rzeczywiście przesada, ale wiele ich pogladów są faszystowskie. ostatnio wszedłem na chwile na polczat tej strony nacjonalistów i przeczytałem bardzo ciekawą rzecz.; według pewnej osoby to wszytscy blondyni w polsce wieli się z krajów skandynawskich i czysty rasowy polak nie może byc blondynem czyżbym był szwedem?;)

Daniel 
&Daniel

Instrument/y: Yamaha
Ustnik/i: Bach 1,5 C

Wysłany: Sro 07 Cze, 2006 19:54   

Na avatarku to masz czarne afro, nie wyglądasz na blondyna :mrgreen:

jan 

Wysłany: Sro 07 Cze, 2006 20:23   

jeju... to ja tez nie jestem polakiem? kurde - za takiego sie uwazam... :P

rapczyk 
rapczyk

Instrument/y: CTR 501
Ustnik/i: br.Hablawetz1

Wysłany: Wto 04 Lip, 2006 17:44   

Ja za to nigdy nie kryłem swoich głębokich kożeni niemieckich i że mimo to iż na śląsku mieszkam w głębi czuję się niemcem!!! Jednak muszę przyznać iż nie raz ponosiłem za to (i dalej ponoszę) nizłe konsekwencje. No trudno taka jest polska!!! :wink:

[ Dodano: 2006-07-04, 18:45 ]
ps. jak sądzicie niemcy zdobędą mistrzostwo w piłce?

Przemo 

Instrument/y: Weril ET2071
Wysłany: Wto 04 Lip, 2006 23:46   

nie zdobędą, bo dzisiaj odpadli.......................:)

rapczyk 
rapczyk

Instrument/y: CTR 501
Ustnik/i: br.Hablawetz1

Wysłany: Nie 09 Lip, 2006 08:15   

Trzecie mniejsce to zawsze coś!!! Teraz niech się starają na mistrzostwa europy.

Odpowiedz do tematu