Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 10:52
Tomasz Stanko
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 11:37
Stańko to człowiek-instytucja... z kim on nie grał...
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 14:23
Jeśli chodzi o ludzi, których w Polsce podziwiam za pracę i wkład w to, co robią to przede wszystkim
Daniel Pomorski - człowiek z "mojego podwórka". Dziś gra z najlepszymi, jego poczucie muzyki mnie po prostu niszczy.
Sebastian Sołdrzyński - Coolman - kolejny po Pomorskim muzyk sesyjny, który może pochwalić się grą z najlepszymi a do tego super dźwiękiem i "czuciem muzyki".
Adam Baron - kolejny trębacz sesyjny.
Muzycy sesyjni wg mnie są w swoim fachu elitą. Potrafią zagrać wszystko i pokazać w tym swój prawdziwy feeling, to że "czują to", co robią.
Do tego mój mistrz - prof. Marek Piątek. Prawdziwy "kowal" trębaczy. Z jego "kuźni" wychodzą po prostu jedni z najlepszych. Do tego prawdziwa szkoła życia, jaką serwuje swym uczniom w bardzo przyjazny sposób stawia go u mnie na pozycji prawdziwego życiowego nauczyciela
To chyba tacy "Bohaterowie dnia codziennego". Warto pamiętać o takich ludziach obok wszelkich solistów, gwiazd. Pozdrawiam
Instrument/y: B&S Challenger I,Kanstul 1525 Signature S
Ustnik/i: Vincent Bach 3c, Gewa cup 5c-FL
Wysłany: Pon 26 Lip, 2010 18:21
osobiscie znam Romana Grynia, jest to prof trąbeczki klasycznej, sposób w jaki on przekazuje grą to co czuje jest poprostu świetny, opowiadał o swoich problemach na początku, pewnie nie wszyscy wiedzą że zaczynał na klarnecie bardzo klarownie i sensownie argumentuje swoje myśli całkiem konkretny człowiek a co ważniejsze trębacz
_________________ KLIKNIJ POMÓGŁ, JEŚLI SYPNĄŁEM DOBRĄ RADĄ ;D
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Wto 27 Lip, 2010 10:56
Piotr Pyda - studiuje bodajże na II lub III roku, już jest trębaczem NOSPRu
Piotr Nowak - pisanie o jego osiągnięciach i nagrodach zajęłoby mi trochę czasu Najważniejsze jednak jest to, że pomimo wirtuozerii, jaką osiągnął, nadal pozstaje normalnym, skromnym Piotrkiem, z którym bardzo fajnie się gra
Pyda już skończył. Byłem na jego dyplomie;] Myślę że każda uczelnia może się pochwalić przynajmniej jednym dobrym trębaczem także takich ludzi jest w Polsce wielu. Może tylko nie zawsze są zauważeni i poznani:)
Instrument/y: Schilke s32
Ustnik/i: 3c,5c,7c Vincent Bach corp
Wysłany: Sro 28 Lip, 2010 10:31
Michał Bylica – trąbka
Absolwent Akademii muzycznej w Krakowie, pierwszy trębacz orkiestry Opery Krakowskiej, współpracuje z Filharmonią Krakowską i Capellą Cracoviensis, a także z teatrami: im.J.Słowackiego w Krakowie, Teatrem Witkacego w Zakopanem, jest laureatem I Nagrody na VI Jazz Baszta Festival w Czchowie. http://www.youtube.com/watch?v=9czni2MRt-o
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum