xXPITBULLXx najpierw piszesz w innym temacie o puzonowych a teraz o tenorowych, ciężko w ogóle porównywać te ustniki z ustnikami do trąbek. To jak porównanie Słonia z mrówką haha. Wg mojej wiedzy największe ustniki do trąbki stroju C czy B to 1 C. Być może są jeszcze większe lecz chyba bardzo rzadko spotykane.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Pomógł: 55 razy Wiek: 21 Posty: 1299 Skąd: Wałbrzych/Wrocław
Wysłany: 2010-03-07, 18:01
Stomvi 0.8 jest odrobinkę wieksze z 1C Bacha natomiast mniejsze od 1(bez żadnej literki).
Przynajmniej tak wynika z teoretycznego porównania rozmiarów.
Edit:Dzięki Havk
_________________ Ćwiczyć!! Nie gadać!!
Ostatnio zmieniony przez Devil_inside 2010-03-08, 01:06, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 36 razy Wiek: 17 Posty: 1243 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: 2010-03-07, 20:17
Devil_inside napisał/a:
Stomvi 0.8 jest odrobinkę mniejsze z 1C Bacha natomiast mniejsze od 1(bez żadnej literki).
Przynajmniej tak wynika z teoretycznego porównania rozmiarów.
Chyba chodziło o to, ze jest większe od 1C, a mniejsze od 1, tak?
a czy JK Exclusive 1A nie będzie przypadkiem większy od Bacha 1 1/2C?
_________________ 'Można odejść od swoich bliskich, zaakceptować koniec istnienia, można pożegnać się z życiem,
ale najciężej jest pożegnać się z muzyką.' Coroner
Instrument/y: Weltklang R 588
Ustnik/i: Schillke 14A4a
Wysłany: 2010-03-08, 14:40
Schilke ma w swojej ofercie ustnik oznaczony 24. Jest to największy ustnik tej firmy przeznaczony do trąbki lub kornetu. Średnica wynosi wówczas 0,720 cala czyli 18,29 mm. Dla porównania Schilke 20 ma średnicę 17,78 mm.
a może xXPITBULLXx - owi chodzi o trąbkę basową, taką którą ma Leonhard Paul z Mnozil Brass ??
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Nie nie o taką normalną.... Dobrze to to wystarczy...
[ Dodano: 2010-03-08, 21:07 ]
Devil_inside napisał/a:
Kup sobie 1 bach albo Yamaha Mark Gould, też jest dość duży albo Yamaha 18c4.
Ogólnie zastanawiam się po co Ci taki ustnik.
Ustnik taki bo grałem dość długo na tenorze bo aż 3 lata bez przerwy i mniej więcej chcę ustnik który będzie odpowiedni dla moich warg na takim łatwiej mi będzie grać .........
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum