Trumpeters.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
Nauka gry
szamotnik 

Wysłany: Sro 25 Paź, 2006 18:50   Nauka gry

Witam.
Chciałbym się nauczyć grać na trąbce. Proszę o podanie układu tłoków wraz z nutami dla gam chromatycznych w całej skali trąbki B.

Rastamanek 

Instrument/y: kawalek blachy
Wysłany: Sro 25 Paź, 2006 19:54   

Jeżeli chesz sie uczyc sam to szkoda twojego czasu. poszukaj nauczyciela bo bez tego się nie da poprawnie nauczyc grac na trąbce. Jeżeli nie wierzysz w to co mówie to uwierzysz jak troche pograsz i nic ci nie będzie wychodzic. moge ci podac pacowanie w gamie c-dur(reszta gdzies na forum juz jest. c 0 d - 13 e 12 f 1 g 0 a 12 h 2 c 0 wyzej ci nie podalem bo i tak nie wycianiesz narazie

klonpiotr 

Instrument/y: yamaha ytr1335..
Wysłany: Sro 25 Paź, 2006 20:09   

http://www.trumpetstudio.com/scales/Allfinger.pdf :razz:

misiukos 
cienior

Wysłany: Czw 07 Gru, 2006 21:56   

czesc no to mam te trabke w koncu.prosze o wytlumaczenie jak zagrac pierwsza najprostsza game ( domyslam sie ze od tego sie wlasnie zaczyna ) jakie interwaly uzyskuje sie przez wciskanie wentyli, a ktore przez zmiane pozycji. wiem ze bez nauczyciela sie nie obejdzie ale meczy mnie ten temat. dzieki za pomoc
czesc kupilem trabke powiedzcie mi od czego zaczac nauke?jakos nie moge wyczaic jak zmieniac wysokosc dzwieku by zagrac np. game na pewno nie przez wentyle bo jest ich tylko 3 a wiec przez sile dmuchania, czy uklad ust?

Odpowiedz do tematu