Instrument/y: Vincent Bach Stradivarius Artisan
Ustnik/i: Stomvi 3C,Vincent Bach,Yamaha Allen Vizzutti
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011 15:28 Nowa seria Bacha - Artisan
Czy ktoś może sie wypowiedzieć na temat tych trąbek? Ktoś może na takich grał i chciałby podzielić się wrażeniami? Ja osobiście zastanawiam się nad kupnem (może takej) trąby, więc na pewno przyda mi się jakakolwiek opinia.
kisielanski, nie miałem kontaktu z tymi Bachami Artisan ... ale powiem jedno: nie zamieniłbym Schagerla Superior na Bacha tej serii - nigdy. Jak chcesz to celuj w serię Stradivarius ale nie w nowe wynalazki Bacha.
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Miałem na myśli sprawdzone Stradivariusy 37 i wyższe. Z nowymi Bachami teraz jest loteria - wiem to z rozmów z kolegami, którzy nie jeden raz przejechali się na nowym Bachu. Mogę też się mylić. Najlepiej to sprawdzić w sklepie jak ktoś ma możliwość niech pójdzie np. do Brasspoint i napisze na forum
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011 23:06
Genialne instrumenty!! Brzmią niesamowicie, bardzo dobra intonacja, ciepły, głęboki dźwięk, ale nie zamulony, ma pewien blask. Jeśli chodzi o to jak się na nich gra to wymagają dość sporej ilości powietrza ale barwa jest niesamowita. Nie słyszałem jeszcze tak dobrze brzmiących trąbek. Polecam te instrumenty, bo są na prawdę bardzo dobre. Podobno różnica pomiędzy poszczególnymi egzemplarzami nie jest duża, ale i tak w ciemno bym nie kupował. Grałem na 2 B trąbkach i 2 C. Między C była większa różnica.
Tak czy owak, podsumowując: Artisany są dużo lepsze od Stradivariusów.
Instrument/y: Bach Stradivarius 37 ML
Ustnik/i: Warburton
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011 23:30
Ekspercie Damianie po raz pierwszy się mylisz
Mój znajomy jakieś 2 miesiące temu był w Stanach i osobiście w Dillonie przegrywał sobie przez kilka dni po 3 modele Artisana in B i w C .
Kupił sobie i koledze Artisana B . Muszę powiedzieć że grałem na nim jakieś 10-15 minut i powiem że nie wyobrażam sobie lepiej grającej trąbki także myślę że ciężko znaleźć aktualnie lepszą rurkę do grania w naszych realiach , cena (ok. 2600 $ ) Devil_Inside powiedział wszystko na ten temat , dokładnie miałem takie same odczucia i potwierdzam że trzeba w nią więcej wtłoczyć mimo że to teoretycznie standardowa ML. Ale za to odezwa jest taka jak być powinna ^^
Co do "równości" modelów to powiedział ,że modele są praktycznie równe , nie ma diametralnych różnic , że jedna trąbka gra a druga nie za bardzo .Także nie ma żadnej loterii przy wyborze . Także ogólnie Bach bardzo postarał się z tą najnowszą linią , a do tego ten nowy "dizajn" ^^ .
Co do Artisanów in C podobno też bardzo dobre .
Także polecam z czystym sumieniem i nie dam powiedzieć złego słowa na nowego Bacha .
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Lapkos Sro 26 Sty, 2011 23:34, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sro 26 Sty, 2011 23:33
Cytat:
kisielanski, nie miałem kontaktu z tymi Bachami Artisan ... ale powiem jedno: nie zamieniłbym Schagerla Superior na Bacha tej serii - nigdy. Jak chcesz to celuj w serię Stradivarius ale nie w nowe wynalazki Bacha
a ja bym zamienił i to bez próbowania tego Schagerla
A z innej mańki orientuje się ktoś czy obok artisanów są produkowane jeszcze standardowe modele 37 43 72 ??
Devil_inside, z tego co pamiętam to C kosztowała w granicach 13-14 tys... ile kosztowala B nie pamiętam Za to na Thomannie mozna juz B i C kupic w przeliczeniu spokojnie ponizej 11 tys zł.
Wysłany: Pią 28 Sty, 2011 13:20
to ja bym chyba się odważył i zaryzykował kupić w ciemno ze Stanów nawet jak oclą to wyjdzie cena zasadnicza 2580$ + cło czyli ok 3000$ ? wychodzi niecałe 9 tys zł . A jak ma się znajomego w USA to mieścimy się w 7500
to ja bym chyba się odważył i zaryzykował kupić w ciemno ze Stanów nawet jak oclą to wyjdzie cena zasadnicza 2580$ + cło czyli ok 3000$ ? wychodzi niecałe 9 tys zł . A jak ma się znajomego w USA to mieścimy się w 7500
...a później żal do niewiadomo kogo że BACH nie gra. BACHA zawsze trzeba wybrać dla siebie- zbyt indywidualna sprawa. wszystko żeby zaoszczedzić 500 zł
Instrument/y: Bach Artisan, Martin Committee '52
Ustnik/i: Monette
Wysłany: Sro 15 Cze, 2011 12:21
Lapkos napisał/a:
ok 3000$ ?
Jednak ponad 3300 $ (cło i podatek VAT są liczone od wartości instrumentu z kosztami przesyłki).
Czyli według dzisiejszego kursu dolara w NBP wyjdzie 9162 zł.
W Brasspoincie kosztuje ok. 12100, a więc kupując tę trąbę w sklepie, zarabiają 33%. Jeśli biorą od dystrybutora, to jeszcze z 10%.
...ja piszę tylko że częstym przypadkem oszczędności na siłę czyli sprowadzanie ze Stanów bez próby i testu, ludzie sami skazuja się na losowo wybrane instrumenty i stąd później opinie że coś gra lub nie gra.
Kto normalny wydaje tyle kasy w ciemno ??
stąd sklepy biorą prowiżję żeby jeden z drugim gościemogli sobie wybrać coś dla siebie
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum