Instrument/y: yamaha ytr-4335 G
Ustnik/i: yamaha 11b4
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 20:38 nowy sprzet skala
Witam wszystkich
Nareszcie od kilku dni mam moja wymazona trabke ytr 4335g i mimo ze jest ona produkcji china jest nowa i nie jest jeszcze zapewne w pelni rozegrana to naprawde pieknie brzmi i lekko sie na niej gra.teraz do tematu i pytanie do was czy jak na moja przerwe w graniu ponad 12 lat moja skala jest do F2 czysto i dobrze slychac.to dobrze czy slabo ? od wtorku zaczynam ostro trenowac bo teraz wiadomo swieta i nie mozna pograc zbytnio.pozdrawiam aha co do trabki jeszcze to naprawde jest pieknie i solidnie wykonana
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 21:19
Witam. Tak właśnie myślałem ze będziesz zadowolony . A co z tego ze china jak to zrobiła YAMAHA ale w chinach taniej to wychodzi, teraz nawet BACH robi w chinach . Widzę ze długo, długo nie grałeś ?
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: yamaha ytr-4335 G
Ustnik/i: yamaha 11b4
Wysłany: Nie 12 Kwi, 2009 21:28
hey zgaju no jestem zadowolony sprzet zgodny z opisem jak i tu na forum i w sklepach no i wkoncu mam wlasny instrument a nie z orkiestr no i tak jak napisalem nie gralem ponad 12 lat i chodzi mi o ta skale czy to dobrze jak na tyle czasu do f2 bez wysilku zagram ale juz g2 potrzeba mi duzego wysilku jak narazie bede trenowal do tej granicy f2 zeby bylo luzno i bez wysilku zadnego i zmeczenia aha jeszcze musze rozegrac ja
zgaju, smieszy mnie troche twój post jako wielkiego znawcy YAMAHY...., zik, grał na trąbce jak ciebie jeszcze na swiecie nie bylo......;p Ale mozlewe ze mamy do czynienia z wybitnym trębaczem skoro w wieku 13 lat smigasz juz na takiej trąbie....... od ilu lat grasz?
Ile grałeś przed przerwą??
I jaką mniej więcej miałeś skala przed przerwą??
Wydaje mi się że f2 jak na początek po tak długiej przerwie to niezła skala;)
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2009 03:21
ja przed przerwą grałem do c3, po przerwie na początku g2, więc moim zdaniem skala ładna, zik. zwłaszcza że sobie rozszerzyłeś. a, i na początku nie przejmuj się skalą tylko lekkością wydobycia dźwięku. i rozgrywaj trąbkę w całej skali, nie tylko na górze.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Wysłany: Sro 15 Kwi, 2009 15:28
Cytat:
zgaju, smieszy mnie troche twój post jako wielkiego znawcy YAMAHY...., zik, grał na trąbce jak ciebie jeszcze na swiecie nie bylo......;p Ale mozlewe ze mamy do czynienia z wybitnym trębaczem skoro w wieku 13 lat smigasz juz na takiej trąbie....... od ilu lat grasz?
To ja nie wiem baran90 o co ci chodzi! W żadnym poście na pisałem ze jestem wybitnym trębaczem (jak ty to ująłeś). A co z tego ze gram na trąbce Yamahy? to niby oznacza ze jestem "wybitnym trębaczem" <prosze cie>. To nie od trąbki zależy jak dobrze grasz (pisze jakbyś nie wiedział) ... to twój post mnie śmieszy !
Gram dopiero od 4 lat.
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Koledzy,ale takie dyskusje to może prywatnie
Co do skali- niczego sobie- początkujący trębacze przecież zaczynają granie przez jedną oktawę, a tu widzę, że zik, dochodzi do f2.
Z całym szacunkiem, ale po tak długiej przerwie to można uznać muzyka za początkującego ( pod względem gry- wiadomo, nie wytrenowane usta itp..., bo teorię pewnie jako tako się pamięta ).
Od siebie mogę dodać, że trzymam kciuki i dobrze, że wróciłeś do trąbki
Pozdrawiam
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum