Wysłany: Wto 22 Gru, 2009 22:44
Damian, a chcesz zmienić ?;> bo 5 1/2c powinien być minimalnie mniejszy od 5c, to szybko się powinieneś przyzwyczaić, a na chłopski rozum Conn 5c to odpowiednik V. Bacha 5c, Schilke 13, Marcinkiewicza 3/4C, z Yamahą to nie weim bo nie mam żadnych tabeli.
Jeżeli moja teoria jest błędna proszę o poprawę
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Schagerl T-2000L
Ustnik/i: CONN 5 1/2 C
Wysłany: Wto 22 Gru, 2009 23:53
Tzn ten ustnik jest już troche poobijany na rancie i co powoduje lekką niewygodę gry .I właśnie chcialem się dowiedziec czy są DOKŁADNIE takie same rozmiary ustników innych firm, żeby kiedyś ewentualnie sobie zmienić , bo takiego Conn'a to już raczej nie dostanę .
_________________ ''Muzyk zmiesza orkiestrę najlepiej dobraną
Jeśli grając stara się aby go słyszano.''
Wysłany: Sro 23 Gru, 2009 00:41
5 1/2C hmm... no z Conna to na pewno już nie (tak jak napisałeś). 5 1/2 to raczej nie znajdziesz, ale jak napisałem wyżej, to z 5 1/2 na 5 przerzucić się będzie bardzo łatwo, ja dałem rade z Yamahy 11b4 (coś koło 7c) na Bacha 1 1/2C gdzie różnica tych dwóch rozmiarów jest baardzo duża
Ale jak napisałeś
Cytat:
DOKŁADNIE takie same rozmiary
to nie da rady.
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Czw 24 Gru, 2009 00:30
ale twój ustnik można naprawić, wgniecenia wyprostować i na nowo posrebrzyć, zabieg raczej pracochłonny i niekoniecznie tani, ale jak chcesz właśnie ten ustnik to warto
takie prace można wykonać np. w RDK w Luboniu
_________________ "w życiu piękne są tylko chwile..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum