Wysłany: Nie 16 Sty, 2011 15:53
siemanko. Wiecie może czy Fast i La Tromba T2 jest z silikonem, czy bez?
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: SCHAGERL LAS VEGAS
Ustnik/i: MegatoneSchilke17+Bach1-1/4C;16C4GP;MarcinB5
Wysłany: Sro 19 Sty, 2011 18:12
ja używam oliwki GETZEN, jest droższa od La Tromby choć jest jej mniej, ale co najważniejsze jest bez zapachowa
Posiadam też La Trombe: BIAŁĄ z silikonem- śmierdzi - NIEBIESKA ma też specyficzną woń, choć nie tak intensywną jak biała
Nie piszę tu która lepsza/gorsza bo uważam, że wszystkie spełniają swoje zadanie, a reszta to kwestia przyzwyczajenia.
Wysłany: Sob 22 Sty, 2011 11:08
ja wymyłem trąbę i zacząłem używać fasta, bo nie umiałem się przyzwyczaić do zapachu la tromby T2. Zobaczymy jak się będzie sprawowała na tłokach Getzena co do T2 to nie miałem problemu z pracą tłoków.
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Sob 22 Sty, 2011 11:40
Jareks_NS, to oliwka do tłoków ;P Do krąglików używam smaru la tromby, też ma specyficzny zapach, ale nie czuć go w trąbce tylko bezpośrednio smar ma taki zapach.
Instrument/y: Andreas Eastman ETR-520G
Ustnik/i: Monette BL4S6 XLT
Wysłany: Nie 23 Sty, 2011 14:23
Do tłoczków stosuję oliwkę fast,w moim przypadku muszę powiedzieć,że wcale nie muszę jej często stosować,raz na dwa tygodnie i tłoczki chodzą bajecznie,no i najważniejsze,że nic nie śmierdzi ta oliwka,do krąglików używam wazeliny która jest dołączona do yamahy i też sobie chwalę.
Wysłany: Pon 18 Lip, 2011 21:28
Ja myślę, że taki podstawowy zestaw do czyszczenia trąbki powinien mieć każdy trębacz O ile oliwki do tłoków nie są tam pierwszej klasy, tak szczotki z drutem są bardzo przydatne.
Owszem owszem Szczoteczki i wycior wykorzystasz na pewno !!! Smary do smarowania też się przydadzą - oliwka niekoniecznie godna polecenia Także śmiało zaopatruj się w taki zestaw
_________________ "...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
Instrument/y: Bach Omega, Prelude by Bach Tr-700
Ustnik/i: Vincent Bach 3C
Wysłany: Pon 18 Lip, 2011 21:39
Ja mam taki zestaw. Świetnie się sprawuje (po za oliwką, wazeliną i ochraniaczem na tłoki). Często pożyczam kolegom, którzy z różnych przyczyn nie mają tego sprzętu. Na prawdę przyda Ci się. Będziesz bardzo zadowolony. Polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum