A ja będę polecał La Tromba T2. Może tu jacyś zawodowcy znajdą parę lepszych ale w normalnym użytkowaniu jest naprawdę spoko. Poza tym pozostaje kwestia ceny...
Wysłany: Czw 06 Sie, 2009 19:34
Mam nietypowy problem.
Od jakiegoś czasu zauważam w swojej trąbce wewnątrz zbierający się osad. Na tłokach i krąglikach. Ciężko opisac jego wygląd ale jest koloru białego, przezroczystego i trochę tak rozciągający się jak guma. Pierwszy raz się z takim czymś spotkałem. I zacząłem szukac problemu. Po umyciu trąbki wspominany osad powrócił po jakimś czasie grania. Zwróciłem wtedy uwagę na mój aktualny olejek. Jest to olejek La Tromba finest z dodatkiem silikonu. Czy myślicie, że to właśnie ten olejek może byc przyczyną mojego problemu?
A moze rozcienczenie olejku przyniosloby jakis skutek?
Tylko nie mam pomyslu w czym
Ktos probowal z Was kiedys jakiegos rozcienczania olejkow? Jakie efekty?
_________________ "Muzyka jest twoim doświadczeniem,myślami i mądrością. Bez nich nie zagrasz dobrze." - Ch.Parker
Wysłany: Pią 07 Sie, 2009 10:01
damalu napisał/a:
A moze rozcienczenie olejku przyniosloby jakis skutek?
Tylko nie mam pomyslu w czym
Ktos probowal z Was kiedys jakiegos rozcienczania olejkow? Jakie efekty?
Wiesz, co nie wiem czy jest potrzeba bawic się w takie rzeczy. Kupiłem ten olejek na próbę, żeby zobaczyc jak pracują na nim moje tłoki. dokończę go i wezmę jakiś inny. 17 zł co jakis czas to nie majątek na wieki
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 19:13
Witam. Ja do Yamahy użyłem ostatnio La Tromba i po jednym dniu trąba zaczęła śmierdzieć stęchlizną O.o zgłupiałem tyle że nie byla to la tromba T"2" tylko "Finest Valve Oil", ale trąbe umyłem i git. Cały czas używałem Yamahy ale coś źle się ostatnio sprawowała i zmieniłem mieliście taki przypadek kiedyś ? ;> ;>
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009 23:39
Śmierdząca La Tromba? w życiu, sam używam T2 i jest oki.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Ja też mam T2, rewelacja. Smaruję raz w tygodniu i starcza.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Wysłany: Sro 16 Gru, 2009 07:16
ale to nie była T2 tylko inna...
"Finest Valve Oil"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Pią 18 Gru, 2009 22:38
zgaju napisał/a:
Witam. Ja do Yamahy użyłem ostatnio La Tromba i po jednym dniu trąba zaczęła śmierdzieć stęchlizną O.o zgłupiałem tyle że nie byla to la tromba T"2" tylko "Finest Valve Oil", ale trąbe umyłem i git. Cały czas używałem Yamahy ale coś źle się ostatnio sprawowała i zmieniłem mieliście taki przypadek kiedyś ? ;> ;>
Rowniez jestem zdania, że La Tromba Finest Valve Oil śmierdzi. Ale przeznac trzeba, że olejek dobry
Wysłany: Pią 18 Gru, 2009 23:01
eliasztp, tak olejek dobry tylko że śmierdzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum