Instrument/y: Yamaha YTR-2355
Ustnik/i: Vincent Bach 5C
Wysłany: Wto 10 Sty, 2012 21:19
Ja bym chciał zapytać o jedną kwestię, która nie była chyba poruszona. Kto to jest Flint McgLaughlin? Być może wykazuję się teraz brakiem wiedzy, ale zaciekawiło mnie to a nie mogłem znaleźć w internecie jakichś informacji na jego temat. Mniemam, że to jakiś metodyk, ale może ktoś napisze dwa zdania na jego temat?
Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 00:01
Damian Ruskowiak, ostatnio trzymałem ołówek ok. pół roku temu. Chciałbym jednak teraz nadal ćwiczyć poprzez to ćwiczenie. Skończyłem na tygodniu 7 lub 8. Więc moje pytanie brzmi, czy jeśli chce teraz kontynuować to ćwiczenie to mam zacząć od początku, czyli 1 tygodnia, czy mogę iść od 7?
_________________ Trąbka to magia większa od tego, co my tu robimy..
Instrument/y: Trąbka Pomógł: 1 raz Posty: 13 Skąd: Łódź
Wysłany: Czw 19 Sty, 2012 19:28
Witam,
Temat ciekawy aczkolwiek ryzykowny, ponieważ o czym mało się mówi, ćwiczenia z ołówkiem mogą doprowadzić do nadmiernego wycieńczenia mięśni ust, których "powrót do zdrowia" może zając kilkanaście dni. Clint McLaughlin to bardzo dobry trębacz i nauczyciel lecz myślę, że jego zdolności to trochę więcej niż "metoda ołówka".
Jeden z autorów postów posiada genialny tekst w "Stopce", który brzmi:
"...Walki nie toczy się z instrumentem. Walkę toczy się z samym sobą..." (Vincent Cichowicz)
V. Cichowicz był wielkim przyjacielem i "uczniem" Arnolda Jacobsa. Jego zdanie trafia w centrum problemu w grze na instrumentach dętych blaszanych.
Jeśli kogoś interesuje sylwetka Arnolda Jacobsa i V. Cichowicza, chętnie podzielę się informacjami o tych dwóch genialnych muzykach.
Pozdrawiam
Brasscoach.pl
Tomasz Maciaszczyk
_________________ ...poczuj pełną swobodę, w grze!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum