Wysłany: Pon 22 Cze, 2009 17:10
ładnie, bardzo mi się podoba .. trąbki tą solówkę też extra zagrały Dawid14, grasz w tej orkiestrze? ;>
Pozdro !
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 22 Cze, 2009 21:29
moim zdaniem niezbyt czysto, ale przynajmniej równo. w sumie - może być
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 22 Cze, 2009 21:42
PRZYnajmniej tak powinno być, że druga osoba gra na przykład drugi głos. ale nie dubluje pierwszy. no i tu masz rację.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Dokładnie ten sam utwór w tym roku grała moja orkiestra na koncercie w Filharmonii, tyle, że właśnie jedna trąbka grała solo (Ja ). Utwór przepiękny. . .
wykonanie moze byc. Pewnie moja orkiestra "zagrala" by to 100 razy gorzej (to nie jest orkiestra młodzieżowa) ale trębacze powinni sie postarac i zagraz OP (ostatnia prosta) oktawkę wyżej (przynajmniej ja bym tak zagrał) i bylo by git majonez
Słychać jak słychać ale jak dla mnie to elegancko. Piękne jest to, że takie orkiestry w ogóle jeszcze istnieją, bo z roku na rok jest ich niestety coraz mniej. Może to nie są Sandovale Marsalisy i Kumpany ale przynajmniej w ramach spotkań z przyjaciółmi mogą siąść i coś fajnego zagrać, pogadać, powspominać itd.. Takie małe hobby w ramach godzin wolnych po przyjściu z pracy.
Tak tak tak,, może też bym lepiej od nich zagrał ( do was się wypowiadam wszyscy święci źle opisując tą orkiestrę) ale nie śmiałbym ich oceniać tak jak wy. Wielkiego muzyka cechuje skromność i ogromna pokora. Mało tu takich na forum.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
tak rumcajs masz rację, prawdziwy muzyk jest skromny, ale krytyka nikomu nie zaszkodzi
powiem tak, orkiestra w której ja gram, czytając ten utwór po raz pierwszy, zagrała go lepiej. tyle, że my mamy do tego wokal no i inne opracowanie..
nie jest najgorzej. słyszałem dużo gorsze zespoły. np. nie obrażając nikogo - orkiestra big band osieczno. może ktoś słyszał ich słynny radetzky marsh na wrzucie...
pozdrawiam
żebym nie rzucał słów na wiatr, tym samym nie chcę się oczywiście przechwalać.. mogę dać nagranie orkiestry w której gram, fakt faktem, że nagranie stare, skład wtedy trochę poniżej średni xd chcąc tym samym zaznaczyć, że są tam tylko i wyłącznie uczniowie pierwszego stopnia. w tym głównie 2-3 klasy.. wtedy przedział wiekowy 9-16, w tym 2 osoby mające 16 i żeby nie oszukiwać to 3 osoby wtedy miały 19 lat... :D myślę, że nie najgorsze wykonanie.
Bardzo dobre wykonanie pogarsza tylko jakość dzwięku...
Ale to jest w orkietrach dtzch piekne, te same stroje i mnostwo halasu xD
Szczegolnie pierwszy rzad nagich lydek xD [/list]
_________________ Człowiek uczy się całe życie, ale żeby do czegoś dojść, musi się naprawdę uczyć...
Pomógł: 15 razy Wiek: 16 Posty: 379 Skąd: Lipno/k. Włocławka
Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010 19:38
My tez gram One moment of time. Ale u nas gramy tak, że część gram ja (I trąbka), cześć mój kolega (Ikornet) i koleżanka (Ikornet). Ale teraz ćwiczymy z gór bije dzwon, no i na razie tylko ja jestem planowany na soliste:)
_________________ Pomyśl... Jakbyś grał, gdybyś przeznaczył czas spędzony przed komputerem na doskonalenie się na trąbce???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum