Nie wiem czy było już o tym - nie znalazłem.
Otóż ściągnąłem sobie program SmartMusic, który jest promowany przez kolegę Marsalisa do wspomagania nauki gry. Pełna subskrypcja co prawda trochę kosztuje (USD 100/rok) ale demo w wersji 10.0 działa bez ograniczeń czasowych i można się trochę pobawić, a dodatkowo jest tam metronom i tuner. Na tej stronie są też ciekawe prezentacje programu w wykonaniu Marsalisa. Link poniżej:
Wysłany: Pon 28 Sty, 2008 22:19
jest to program do grania z aplikacja w ktorej jest zawarty akompaniament i nuty... jest to idealny program do nauki, i wlasnie szukam pelnej wersjii...
[ Dodano: 2008-03-17, 13:12 ]
ponawiam prosbe...:) ma ktos moze pelna wersje?:)
czekam na odpowiedz;)
pozdrawiam :wink:
_________________ Yeeeessss!!! We like it!
simply... trumpet ...
o to jak ściągniesz to napisz czy udało ci się zarejestrować i w jaki sposób .
Bo ja niby też mam pełną wersje ale coś niewiem jak się zarejestrować: :cry: ?
Instrument/y: Yamaha YTR-4335G
Ustnik/i: V. Bach 2C
Wysłany: Nie 17 Sie, 2008 21:47
Sporo ciekawych programów do obróbki dźwięku oraz wszystkiego coz nim związane jest w darmowej uruchamianej z płyty dystrybucji linuxa "Musix Linux". Świetna sprawa.
Ja polecam Finale NotePad 2006 (ja mam taką wersje) i Capelli (może być nawet demo bo da sie napisać nuty i wydrukować ale zapisać już nie... ) mój kapelmistrz pisze nuty na Capelli i bardzo sobie chwali tylko że wiadomo nuty pisze sie trochę długo... Ale za to ostrość po wydrukowaniu jest super i nawet jak trzymam daleko od siebie spokojnie gram z nut. Wystarczy dobra drukarka i papier.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Pon 18 Sie, 2008 15:14
Mam nuty drukowane z Capelli i co do tej ostrości to mam małe zastrzeżenie (ale może to być wina drukarki choć szczerzę wątpię bym miał dwie wadliwe). Mam też demo tego programu i w sumie nic ciekawego w nim nie widzę... Pracowałem już na Finale i Gitar Pro... Są one dużo lepsze Capelli.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
a właściwie do czego potrzeba programu
jest cała kupa programów a każdy ma całą kupę zastosowań
o co konkretnie chodzi?
ja używam gitar pro jako źródła nut (ale nic więcej bo nie mogę słuchać tego brzmienia )
cool edita do nagrywania i orbóbki
fruity loopsa do "pisania", ćwiczeń i obróbki
mam do niego kilka generatorów trąbki (np. milestone ma dość realistyczne brzmienie jak na 4ro megowy generator)
układam na nich różne ćwiczenia a później gram je razem z kąpem
zastępuje mi nauczyciela z którym razem graliśmy ćwiczenia
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Pon 16 Lut, 2009 22:35
do pisania polecam Finale, od wersji 2000 wzwyż.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum