Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Czw 31 Gru, 2009 12:32
Nie znam dokładnie składu waszej orkiestry. Po prostu podałem przykład. Musicie się dostosować szkoleniowo do warunków i realiów. Ja podałem kilka prawidłowości zaobserwowanych w kilku orkiestrach....
P.S.
Nikłe macie tyły... U mnie w orkiestrze na 10 trębaczy (zazwyczaj na koncertach jest 7 do 9) przypada 8 barytonów/tenorów, 3 alty, 2 tuby. Do tego dochodzi drewno...2 flety, 6 klarnetów, 3 sax alty, 3 sax. tenory, bęben, talerze i werbel. Łącznie wychodzi fajny skład na koncertach.
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Tak..Ja w orkiestrze się prawie wszystkim zajmuję.Piszę nuty , transponuję i inne.............
Mamy dużo fajnych głosów do różnych pieśni... Brzmi ładnie
Mam pytanie odnośnie mojej orkiestry//..Mój dziadek ją prowadzi ale mam pytanie....
Nasza orkiestra jest dla amatorów..Większość w niej to samouki nie znających palcówek do trąbki..Grają z podpisanych..Według was uczyć ich palcowania?????..Mają powyżej 35 lat... do 50..
Grają w miarę dobrze ale planujemy zrobić totalny remanent orkiestry i stworzyć stronę,ponieważ jest okropny bałagan.....
Jeśli się nie narzucam odpowiedzcie na pytanie.. Czy jest sens..
Witam. Twoi koledzy nie znają palcówki na trąbce i tak grają? Muszę przyznać że pierwszy raz o czymś takim słyszę! Tak w żartach to napiszę że to chyba jakaś kosmiczno-księżycowa szkoła. Warto by było aby w końcu się nauczyli tej palcówki. To nie jest zaś takie trudne! Co z tego że są za starzy? Jest takie powiedzenie: "Człowiek uczy się przez całe życie". Więc na Twoim miejscu zrobiłbym pierwsze z nimi porządek. Umów się z dziadkiem i razem podziałajcie, bo im starsi ludzie to tym bardziej są uparci. Wątpię by Cię samego posłuchali. A tak razem to może akurat coś ?
Z bałaganem w orkiestrze należy zawsze walczyć, i jest w tym sens
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum