Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 10:19 Osoby oglądające forum
Witam
Zawsze kiedy wchodzę na forum, przewagę osób na forum przeważają goście. Osoby biorą tylko to co im potrzebne i zmykają stąd zaraz, lub znowu jak jest im coś potrzebne, zarejestrujcie się! :smile: Są też tacy co zarejestrują się napiszą 2 - 3 posty lub z 1 temat i dowidzenia. Moim zdaniem nie powinno tak byc, jest tyle osób zarejestrowanych na forum, ale ¼ z niego korzysta Być może temat nie wszystkim podoba, ale to jest moja kwestia
Instrument/y: B&S 535 S
Ustnik/i: B&S 7C i Arnolds & Sons 3C
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 12:37
Nie wiem czy każdemu by się to podobało, ale bym zrobił hasło przed wejściem na forum, po prostu trzeba by było się zalogować lub zarejestrować, a użytkownicy nie odwiedzający forum ponad 1 rok powinni być automatycznie usuwani
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 13:04
Obecnie 5 postow to granica wejscia do dzialu nuty. Osobiscie zwiekszylbym go do conajmniej 10-15 (ze wskazaniem na 15). Wiekszosc gosci i nowo zarejestrowanych chce wydrzeć wlasnie nuty, jesli chodzi o inne dzialy to niech czytaja do woli, to w koncu forum.
_________________ Jeśli okazałem się pomocny kliknij
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 13:08
Obecnie wymaganych jest 10 postów... Mimo wszystko. A co do gości...No cóż nie zmusimy ludzi do tego by pisali tu jak nie chcą. Forum jest ogólnodostępne. Propaguje trąbkę jako wartościowy instrument oraz pomaga ludziom grającym bądź uczącym się grać na trąbce. Szczególnie od tych drugich nie wymagajmy nie wiem czego. Kasowanie kont czy też wszelkie hasła dostępu nie są na miejscu. Inaczej nasze forum by umarło szybką śmiercią
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1383 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 16:38
dokładnie, wole 20osób które biernie przeglądaja forum niż jedną która pisze bzdury tylko po to żeby pisać, a tacy sie niestety zdażają poza tym ja sam często czytuje to forum jako gość bo np. chce tylko przeczytać nowe posty a nie mam czasu na odpisanie albo po prostu nie chce mi sie logować zauważyłem też, że nawet jak jestem zalogowany to po jakimś czasie mnie wylogowuje i staję się gościem tak przy okazji, nie da sie tego czasu troche zwiększyć?? bo czasami mnie wylogowuje zanim skończe pisać posta:P i potem musze zaczynać od początku
Instrument/y: B&S 3137
Ustnik/i: Marcinkiewicz E17, JK 3C
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 17:43
Devil_inside napisał/a:
tak przy okazji, nie da sie tego czasu troche zwiększyć?? bo czasami mnie wylogowuje zanim skończe pisać posta:P i potem musze zaczynać od początku
Jak wyżej - zaznacz tę opcję i będzie ok.
Poza tym przeglądarka pamięta treść posta, wystarczy kliknąć wstecz.
Usuwanie nieaktywnych kont przeprowadza się od czasu do czasu ale nie ma ich aż tak wiele i nie stanowią dla nas problemu.
A blokowanie treści forum dla niezarejestrowanych wzmaga tylko niepotrzebne rejestracje przypadkowych osób.
_________________ „Life is something like a trumpet. If you don't put anything in, you won't get anything out.”
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 19:42
Nie ma co sie rozczulać nad tymi co nie piszą. Jak zaznaczył Devil_inside, lepiej by 20 osób tylko przeglądało niż 1 pisała głupoty...już nie jedno ostrzeżenie poszło na konto użytkowników za pisanie totalnych głupot. Jeden nawet dostał zakaz pisania!
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 20:16
Całkowicie... Można owszem płakać administracji ale nie wiele to daje. Generalnie zakaz pisania obowiązuje cały czas. Tak niestety jest jak nie przestrzega się regulaminu nawet tak prostego i nieskomplikowanego jak nasz.
Instrument/y: B&S 3137
Ustnik/i: Marcinkiewicz E17, JK 3C
Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 22:28
eliasztp napisał/a:
Ale z co z regulaminem dotyczącym ostrzeżeń, który powie za co można je otrzymac, jest taki ???
W całym internecie obowiązują zasady zwane netykietą. Są mniej lub bardziej wyraźnie określone, ale każdy inteligentny człowiek wie o co chodzi.
Ostrzeżenia daje administracja serwisu i moderatorzy uprawnieni z ramienia administracji.
Powody takich ostrzeżeń nie muszą być podawane. (Choć najczęściej są.)
Pozdrawiam!
P.S. Punkt dotyczący ostrzeżeń będzie uwzględniony w przygotowywanym już nowym regulaminie.
_________________ „Life is something like a trumpet. If you don't put anything in, you won't get anything out.”
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum