Wysłany: Pon 14 Sty, 2008 21:43
No wiesz Eprex, ja juz próbowałem rzucic to kilkanaście raz i marny skutek. Ale myśle że teraz mi si uda, z racji drożejących papierosów nie wyrabiam finansowo. Tylko co ja teraz bede robił w przerwie podczas grania, ale na długiej przerwie w szkołe...Tym bardziej że wszystkich nałogów tytoniowych i alkoholowych nauczyłem sie z czasem grania na trąbce. Wyjazdy, koncerty itp
Instrument/y: Getzen 300series
Ustnik/i: Bach 7C,3C, Kelly 3C
Wysłany: Wto 15 Sty, 2008 18:56
Ja nie pale bo po co ,aby sie kase traci i zdrowie. Lepiej byc trębaczem o zdrowych płucach niż po roku mie zaświatczenie od lekarza ,że ktoś jest niezdolny do grania na trąbce. Tego bym nie chciał i chyba każdy rozsądny trębacz nie weźmie papierosów do ust
Wysłany: Pon 28 Sty, 2008 00:01
No ja niestety palę,chociaż to nic dobrego.Trudno jest się oduczyć,mój prof.twierdził,że palenie papierosów powoduje,że język nie jest tak sprawny jak u osoby niepalącej,wychodzi na to że trębacze palący mają słabe staccato,nie wspominając już o tym,że płuca stają się coraz mniej pojemne.Pozdrawiam.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sob 02 Lut, 2008 17:06
również nie palę papierosów, fajkę od wielkiego dzwonu (posiadam, posiadam...)
nikomu nie polecam
kilka lat temu zatrzymałem się krok od pierwszej kupionej paczki. i WIELCE sie cieszę, żem tego kroku nie zrobił.
Palenie <> instrument dęty, zdrowie...
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
ja mam bardzo wielu znajomych ktorzy pala papierosy i graja na instrumentach dętych i nie ktorym to naprawde nawet pomaga i sądzą ze lepiej im sie gra a nie ktorym szkodzi...każy ma inaczej...ja napewno nie bede paliła raczej uważam ze prędzej by mi to zaszkodzilo niz pomoglo pzodr:* pzodr:D
Ja na pewno będę trzymał za Ciebie kciuki z całych sił . Pozdrawiam i na prawdę trzymam kciuki. W mojej orkiestrze pali chłopak co gra na puzonie klapkowym i widzę ze jemu to nie robi żadnej różnicy. Ja pale tyko wtedy jak ktoś poczęstuje ale żeby kupić. Nie kupie za żadne skarby po co kasę tracić ? Wole zbierać i za jakieś 1,5 roku kupić oliwkę do trąbki bo to się bardziej przyda . Mój tata pracuje w stacji paliw i wiadomo ma tam papierosów multum ale widzę że z czasem to wszystko drożeje... I mój tata palił bo był zmuszony jak był w wojsku to albo palisz albo wywalasz węgiel z przyczepy a potem do kotłowni także każdy wolał sobie zapalić. Ale jak wyszedł to tylko palił przez 2 miesiące potem żucił bo planował się ożenić a nie chciał żeby dziewczyna (moja mama) go prosiła żeby przestał palić.
był w wojsku to albo palisz albo wywalasz węgiel z przyczepy a potem do kotłowni także każdy wolał sobie zapalić.
Każdy ma wolną wolę i nikogo nie zmusi się do palenia. Dla mnie to jest śmieszne co napisałeś, bo przecież tak nie jest.
Mam kilku kolegów którzy palą i grają na trąbce, jak na razie im to nie przeszkadza, ale to tylko na razie...
No to dali wolną wole albo robota albo papieros. Wiem że to jest śmieszne i ja na początku się z tego śmiałem ale potem rozmawiałem na ten temat z moim chrzestnym i on powiedział że to prawda i że on też tak miał. Byli w jednostce w Szczecinie a dokładnie nie wiem gdzie wiem że w tej miejscowości.
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Sro 27 Sie, 2008 12:15
Fala, Justynko, fala w wojsku.
eliasztp, trzymam za Ciebie kciuki :grin:
ja kiedyś paliłem okazyjnie, teraz gonię palaczy, zwłaszcza tych, co mówią że rzucają :razz: (to nie do Ciebie, eliasztp ). nie sądzę, żeby jakiemukolwiek dęciakowi palenie pomagało przy grze, to jest gra na krótką metę niestety.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum