Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Czw 03 Mar, 2011 21:59
Zdjęcia i nagranie po pełnych 14 miesiącach po ściągnięciu lakieru.
Myślę, że dalsze dokumentowanie nie ma już większego sensu ponieważ jak jest to widoczne na zdjęciach patyna jest już od jakiegoś czasu na całym instrumencie więc już nie za wiele się zmieni zarówno w wyglądzie jak i w barwie dźwięku. Z czasem pewnie warstwa patyny zrobi się grubsza i to może ewentualnie jeszcze trochę wpłynie na dźwięk, ale myślę, że stanie się to nie prędko.
Zatem temat z mojej strony uważam za zakończony. Dziękuje za wszystkie posty i proszę piszcie dalej. A może ktoś jeszcze pokusi się o podobny zabieg... Jak by tak było to bardzo bym prosił o podzielenie się tu wrażeniami bo nie każdy musi mieć takie jak ja. Każdy jest inny i każdy instrument może reagować inaczej na tego typu zabiegi. Pozdrawiam wszystkich patyniarzy
Nagranie to Gabriel's Oboe Ennio Morricone.
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Instrument/y: Bach Artisan, Martin Committee '52
Ustnik/i: Monette
Wysłany: Czw 03 Mar, 2011 22:15
Piękne ciepłe brzmienie no i świetnie zagrane. Gratuluję.
A przy okazji Michale czy możesz wystawić nutki i akompaniament do tego utworu w dziale "Nuty", please?
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Wto 06 Wrz, 2011 13:46
Ponieważ niechcący usunąłem dokumentację procesu patynowania (zdjęcia i nagrania) wrzucam jeszcze raz w tym poście wszystkie rzeczy, które wrzucałem wcześnie. Teraz przynajmniej będą w jednym miejscu. Zainteresowanych tematem przepraszam za zamieszanie. Pozdrawiam
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum