Instrument/y: Trąbka YAMAHA YTR4335G
Ustnik/i: VINCENT BACH 7C
Wysłany: Pon 06 Lut, 2012 20:07 Pierwszy dźwięk.
Witam.
Ostatnio były warsztaty u mnie w szkole. Profesor nieco mi namieszał w głowie, bo kazał mi grać początek utworu(pierwszy dźwięk) od sylaby "py". Na nieco wcześniejszych warsztatch inny profesor pokazywał mi, aby język przyłożyć do zębów i zacząć dżwięk od leekiego oderwania języka.
Teraz to już sam nie wiem czy zaczynać grać on sylaby "py" np. cwicząc długie dźwięki czy od "ta". A może gra się na oba sposoby w zależnoścu od utworu?
Dodam jeszcze, że moim blędem było trzymanie języka przy zębach podczas brania powietrza. Zauwałył to profesor i kazał brać oddech na "ty" po czym zaczynać od "py".
Instrument/y: Austria Schagerl 610L
Ustnik/i: Vincente Bach 1 1/4c
Wysłany: Wto 07 Lut, 2012 12:48
Postaraj sie pograć kilka dni na "py" a już jak sie oduczysz trzymania języka przy zębach podczas brania powietrza graj na "ta".Pamietaj musisz grać z głową jeżeli odczujesz że już nie trzymasz jezyka przy zebach gdy bierzesz powietrze możesz grac na ta.Pozdrawiam i Powodzenia
_________________ "Talent to tylko puste naczynie,które trzeba napełnić długimi godzinami ćwiczeń"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum