"Barka" jest od wszystkiego-kiedy trzeba jest wesoła, może być melancholijna, smutna i wyciskająca łzy, ale może też dodawać otuchy: takie są moje odczucia.... :wink: no cóż, po prostu przebój
_________________ Trąbić każdy może trochę lepiej lub trochę gorzej...
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Wto 22 Maj, 2007 13:51
Time to say goodbye piesnią pogrzewbową? hehe dobre my to gralismy na jakiejs uroczystosci, 90 lecie czegos. Ta piosenka jest ładna i ciekawa, ale nigdy nie smutna!! nawet nie jest napisana w mollowej tonacji...
Time to say goodbye piesnią pogrzewbową? hehe dobre my to gralismy na jakiejs uroczystosci, 90 lecie czegos. Ta piosenka jest ładna i ciekawa, ale nigdy nie smutna!! nawet nie jest napisana w mollowej tonacji...
Chyba nie znasz tego utworu ,wogóle po przetłumaczeniu słów mógłbyś zrozumieć co one znaczą ...... melodia tej piosenki ma odpowiednik w pewnej pieśni kościelnej....
Wiesz czym jest pogrzeb???Dusza zmarłego spotyka się z Bogiem więc jest pewnego rodzają radością. Tylko My żyjacy na ziemi czujemy wielką stratę przed utratą bliskiej osoby. A wogóle to mnie ludzie prosili żebym zagrał tą piosenkę dlatego zaproponowałem ją. A jak nie widziałeś jej w mollowej tonacjii to słabo szukasz pozdrawiam
Pomógł: 53 razy Wiek: 19 Posty: 1384 Skąd: się biorą dzieci?
Wysłany: Sro 23 Maj, 2007 14:59
no wiesz... grałem to więc wiem co to za kawałek... w wolnym tłumaczeniu to "czas powiedziec dowidzenia" więc nie ma to zbytnio "pogrzebowego" przesłąnia... W mollowej zapewne będzie brzmiec bardziej smutno, ale mi chodziło o oryginał, więc nie powinienes miec do mnie jakichs pretensji. Znam ten utwór dobrze, bo go bardzo lubię.
Ja nie mam pretensji tylko czułem sie troche wyśmiany. Ja tylko chciałem pomóc. Nie mam skanera żeby wysłac te utwory ale mogłem podać tytuły jakie grałem. Ludzie sami proszą mnie o to abym coś zagrał a wiadomo klient nasz pan. pozdrawiam
Wysłany: Pią 25 Maj, 2007 16:00
...........łzy matki .cisza przeciez to jest tak oklepane ze sie nie da juz tego słuchac ......no barka zabardzo ciekawa nie jest ale przesłanie ma dobre!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum