Oj chłopaki mozna zagrac wiele ale to wiele rzeczy "być bliżej Ciebie chce" "amaizing grace" "Łzy matki" sam ostatnio na życzenie grałem marsza załobnego Chopina z towarzyszeniem organ całkiem niezle to brzmi :smile: a pozatym zwyciezce smierci jesli chcecie cos prostego i fajnego
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 21:34
No tak ale w pewnych parafiach istnieje swego rodzaju kanon utworów granych na pogrzebach...chociaż nie ukrywam, że fajnie by było coś w granicach przyzwoitości czasem poeksperymentować...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Instrument/y: Kilka cosi....
Ustnik/i: Vincent Bach CORP. 1C i Bach 7C
Wysłany: Wto 18 Wrz, 2007 21:51
No jest ich wiele...Są to typowo pogrzebowe utwory jak i takie trochę na siłę przysposobione na tą okoliczność...Tylko że czasem troszkę nie można wprowadzić nic nowego bo środowisko muzyczne sie na to nie godzi (czytaj orkiestranci)...i mamy taki lekki pat...
_________________ Już od najmłodszych lat mój spaczony charakter mówi mi, że jestem inny niż ogół śmiertelników. Tu również odnoszę sukcesy.
Powiem szczerze osobiscie nie preferuje utworu "Zycie przemija" przytoczonego wyzej jako "popatrz jak szybko mija czas" jest to utwor swietny lecz w wykonaniu dobrego organisty ewentualnie z wstawkami na trąbce lecz nie cąły w wykonaniu trębacza poza tym wracając do niezłomnosci w orkiestrach i ciezkim wprowadzeniu nowych utworow musze sie zgodzic osobiscie rowniez gram w 3 orkiestrach niestety w 2 nie ma możliwości "zreformowania "członków i wprowadzenia nowosci
Co do utworów wykonywanych w kościele to bardzo ładne jest Adagio g-moll Albinoniego. Ostatnio grałem je sam na cmentarzu i też było bardzo ładnie. Taki wyciskacz łez, zmusza do refleksji i przywołuje wspomnienia. Pozdrawiam...
Instrument/y: J. Michael
Wysłany: Nie 27 Sty, 2008 22:50
Witam! Od trzech lat gram w Reprezentacyjnej Orkiestrze Strażackiej, ale chciałbym zacząć coś sam i dlatego prosiłbym o jak najwięcej nut do pieśni, które gra się na pogrzebach.
Mój e-mail:szczurweks@wp.pl
Z góry dziękuję!!! :smile:
_________________ Jak macie jakieś ciekawe nutki to poproszę...
Z góry dzięki!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum