witam!
Jestem tu nowy. Nie wiem jak zamieścić temat w dziale "Nuty" więc zamieszczam go tutaj. Poszukuję nut "pink panther" oczywiście na trąbkę, a także potrzebowałbym jakieś łatwe i ciekawe nuty, gdyż zacząłem grać na trąbce( przez trzy lata grałem na rogu myśliwskim- 5 podstawowych dźwięków bez wentyli). Proszę o pomoc.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Instrument/y: Schagerl T-2000L
Ustnik/i: CONN 5 1/2 C
Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 22:35
Kolego , ja mam te nuty na całą orkiestre . Ale limit wrzucanyh plików pdf wynosi 1MB a to waży więcej . Napisz do mnie na priv , i daj mi poczte swoją , to Ci wyśle
_________________ ''Muzyk zmiesza orkiestrę najlepiej dobraną
Jeśli grając stara się aby go słyszano.''
Instrument/y: Selmer Concept TT, stary Polmuz :)
Ustnik/i: Vincent Bach Corp. 1 1/4 C
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 16:07
jeżeli zapiszesz w odpowiednim programie (Finale na ten przykład) to automatycznie może Ci przetransponować, nie musisz pisać samemu każdej nutki.
_________________ "Lubię czysty, nienacechowany dźwięk, jak czysty dźwięk bez nadmiaru tremolo i nie nazbyt dużo basu. Tylko dokładnie pośrodku. Gdy nie mogę uzyskać tego dźwięku, nie mogę w ogóle grać."
Instrument/y: Schagerl T-2000L
Ustnik/i: CONN 5 1/2 C
Wysłany: Nie 28 Mar, 2010 18:01
Ja bym niepowiedział , że jest trudny . Jeśli chodzi o podstawowe formy pisania (nuty, pauzy, dynamika etc.) jest to dla mnie prosty program . Klawiaturą wyznaczam wartości nuty/pauzy , a mychą wysokosć na pięciolini . Tak pracuje mi się najlepiej
W ten sposób partyture na orkiestre dętą jestem w stanie przepisać w ciągu 2-3 godzin .
_________________ ''Muzyk zmiesza orkiestrę najlepiej dobraną
Jeśli grając stara się aby go słyszano.''
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum