Może jednak są, tylko najciemniej jest zawsze pod latarnią...
Ja bym Vlado Kumpana pod trębaczami jazzowymi nie przypisywał.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Wysłany: Wto 17 Lis, 2009 21:27
Odniosłem wrażenie, że nie chodziło o rodzaj muzyki tylko o umiejętności trębaczy...Że w Polsce to już totalna lipa...
adam.210 napisał/a:
Devil_inside Piszesz okropna wibracja to może posłuchaj więcej utworów,jak dla mnie to wibracja to trochę indywidualna sprawa a on dopasowuje się do utworów,co do ozdobników kwestia gustu,jak dla mnie to trębacz kompletny,gra każda muzykę i każdy styl,znany w Europie i w kręgach trębaczy bardzo szanowany,co do stylu jego koncertów wszystko jest uzależnione od okazji na jakiej gra i trzeba brać pod uwagę to ,że jest wychowany w klimatach takiej muzyki. Nie będę pisał czy porównywał go do innych trębaczy takich jak Sandoval i inni myślę ,że facet ma wszystko żeby być jednym z najlepszych na świecie.Moim zdaniem wszyscy co piszą ,ze coś tam u niego nie tak to chyba z muzyką mają niewiele wspólnego albo zazdroszczą ,że koleś tak gra a większość może tylko pomarzyć o takim poziomie.Przed falą krytyki mojego postu radzę posłuchać więcej niż jednego utworu Kumpana.Szkoda ,że w Polsce nie ma takich trębacz.
Odniosłem wrażenie, że nie chodziło o rodzaj muzyki tylko o umiejętności trębaczy...Że w Polsce to już totalna lipa...Jeżeli źle odebrałem tą wypowiedź to sorry.
A to co innego W Polsce jest masa wybitnych trębaczy! Od Klasyki aż po Jazz. Ten z Youtube to niejedyny. A o chłopcach z Częstochowy to już w ogóle nie będę wspominał. Wystarczy pozaglądać na miejsca danych imprez z przesłuchań lub konkursów.
_________________ "Jego dżwięk jest pełen słodyczy i piękna, a ponieważ doskonałe piękno jest nieosiągalne, zatem jest też pełen smutku." ...cytat z wypowiedzi Boba Brookmeyera na temat trąbki Wheelera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum