Wysłany: Wto 06 Cze, 2006 08:55 Pomadka
Pogoda, jak widać nie sprzyja, chłodny wiatr owiewa naszą twarz, zimny deszcz, a usta "pierzchną". Używacie czegoć do ich zabezpieczenia? Kiedyś gardziłem wszelkimi pomadkami, ale teraz coraz bardziej sie do nich przekonuje, jeżeli zabezpieczają usta to czemu nie? Macie już jakieś doświadczenia w tej materii?
Pomogła: 4 razy Wiek: 22 Posty: 81 Skąd: nowa ruda
Wysłany: Wto 06 Cze, 2006 16:56
Michał jak przeszkadza Ci forma pomadki :-) to polecam maść Tisane (czy jakoś tak) jest z woskiem pszczelim i taką mniej wiecej ma konsystencję. Jak dla mnie rewelka, na ustach nie zostawia warsty czy połysku jak niektóre pomadki i świetnie chroni. Pozdro Anka
Jeżeli mogę dorzucić 5 groszy, to proponuje nie używać mazideł. Usta się przyzwyczajają i jak zabraknie poślizgu to z grania nici. Doświadczyłem na sobie.
Ja smaruje usta pomadka nivea (jablkowa- bo lubie) poprostu przed graniem wycieram usta i jesli jest potzreba to po graniu znowu smaruje i tyle. NIe smarje ust codziennie, tylko jak potrzebuje.
Krem który się nazywa DERMOSAN (tylko żeby był tłusty) i tylko to stosuje, polecam poniewarz miałem kiedyś aż popękane usta i po kilku dniach pomogło....
Ja polecam taki błyszczyk, który można kupić w prawie każdym sklepie. Jest bardzo tani! Nie wiem czy usta przestają pierzchnąć, ale w każdym razie jest smaczny. Są różne smaki!
Ja wogóle nie smaruję ust pomadką ani zadnym kremem. Nie mam z tym problemów....
Jak mi usta "popękają" to tak zostawiam- dalej grając na trąbce, a na drugi dzień fajnie się gra :grin:
Instrument/y: Schagerl 1000 L
Ustnik/i: Yamaha 16C4 GP, CKB 1.5C
Wysłany: Czw 24 Sie, 2006 18:19
Mi usta pękają właśnie kiedy przestaję ćwiczyć. Wtedy muszę wspomagać się kremem Nivea . Kiedyś używałem pomadki, która według mnie jest o wiele lepsza bo wchłania się wolniej i dłużej chroni. Gdy ćwiczę regularnie robię sobie niechcąco peeling i jest OK. Wargi nie są wtedy spierzchnięte ani popękane (jak przesadzę z graniem to najwyżej spuchnięte) :grin:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum