Wysłany: Nie 12 Cze, 2011 14:48 POMALOWANIE TRĄBKI
WITAM chciałbym sobie, niektóre elementy na trabce przemalować na złoto tylko że traabka jest już srebrzona. Nie chcę oddawać jest do złocenia ponieważ to duży koszt a wartość trąbki mała. Jak to zrobić.
Instrument/y: Bach Stradivarius 43,Yamaha,Courtois,Schagerl
Ustnik/i: Laskey 70MC i kilka innych
Pomógł: 69 razy Wiek: 23 Posty: 1384 Skąd: Wałbrzych/Wro/Wawa
Wysłany: Nie 12 Cze, 2011 14:52
Szczerze?? Jak nie chcesz tego robić dobrze przez jakiś serwis to lepiej nie rób wcale. Szkoda instrumentu. Potem zacznie to złocenie odpadać i będzie to wyglądać fatalnie.
Instrument/y: Schagerl 420S
Ustnik/i: Vincent Bach 5C, Schilke 15B
Wysłany: Wto 14 Cze, 2011 14:34
Moim zdaniem pozłacane trąbki, albo coś w stylu golców to fajna rzecz, ale moim zdaniem trąbka to też instrument do grania. Też podpisuje się pod postem Devil_inside.
Pomalowanie trąbki to nie jest prosta rzecz. Można nawet tak dowalic, że granie będzie męczarnią. Koledze kiedyś polakierowali puzon w serwisie, chociaż o to nie prosił. Po wypróbowaniu kazał im ściągnąc cały lakier. Pomalowanie będzie miec wpływ na barwe.
Instrument/y: Bach Artisan, Martin Committee '52
Ustnik/i: Monette
Wysłany: Czw 16 Cze, 2011 20:20
Nowakus, daj sobie spokój z takimi eksperymentami. Brzmienia trąbki nie poprawisz a malowanie posrebrzanej trąbki to jakieś nieporozumienie. To tak jakbyś samochód chciał pomalować farbą emulsyjną. Co najwyżej oddaj do złocenia kilka elementów, to poprawi wygląd a nie powinno popsuć brzmienia i ... nie spowoduje że "ludzie z branży" uśmieją się z Twojego instrumentu.
Natomiast jeśli chcesz poprawić brzmienie, to zamiast - przepraszam - cudować z malowaniem srebrzonego instrumentu, poćwicz trochę :-)
"Natomiast jeśli chcesz poprawić brzmienie, to zamiast - przepraszam - cudować z malowaniem srebrzonego instrumentu, poćwicz"
GRZEGORZ jakieś nieporozumienie ja nie napisałem, że chcę poprawić brzmienie lecz pytałem czy brzmienie się zmieni( z lepszego na gorsze)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum