Instrument/y: ytr4336g Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Posty: 17 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią 24 Cze, 2011 22:42 pomieszczenie do nauki
Trompka wiadomo - instrument głośny, kłopotliwy gdy nie ma się miejsca przeznaczonego do ćwiczeń.
Ja próbuję wszystkiego, nawet znajduje odludne miejsca w polu i ćwiczę, gdy pogoda pozwala. Także w garażu gdzie mieszkam, ale jesień za pasem i to są półśrodki.
Macie może jakiś patent na miejsce do ćwiczeń żeby to nie kosztowało milion za godzinę? Jakąś głuchą staruszkę w domku na odludziu albo posowiecki bunkier atomowy? Konkretne adresy mile widzane tak samo jak dobre pomysły.
Instrument/y: flgh: Thomann 600 GS trp: Thomann Black Jazz
Ustnik/i: trp: Yamaha 4335 ustnik: Yamaha 11B4
Wysłany: Sob 25 Cze, 2011 08:44
Już kilka osób na tym forum zadawało takie pytania i zawsze uzyskiwali mniej więcej takie same odpowiedzi.
Dobry patent, który ja też stosowałem, jest włożenie czary do szafy, między ubrania. Dosyć dobrze wytłumia, nie zniekształca barwy i nie tworzy ciśnienia tak jak tłumik, na którym można ćwiczyć, ale tylko czasami, w sytuacji gdy na prawdę nie ma innego wyjścia, nie non stop. Wrażenie odczuwane podczas gry z tłumikiem i bez jest całkowicie inne, mniejsza różnica jest podczas pomysłu z szafą.
Dlaczego nie możesz grać, z tego co się orientuje to wszędzie obowiązuje takie coś jak cisza nocna i w dzień można grać, niezależnie od tego czy komuś się podoba czy nie.
Instrument/y: Kornet firmy Schenkelaars
Ustnik/i: Blessing 3c
Wysłany: Sob 25 Cze, 2011 18:46
Trudno tu coś podpowiedzieć ja mieszkam na wsi i gram praktycznie zawsze kiedy chce chyba ze ktoś śpi
Nie wiem gdzie ty mieszkasz czy w jakimś bloku gdzie masz sąsiadów którym to przeszkadza czy twojej rodzinie.
Jesień,Zima to trudniej nie wiem może jakieś świetlice może GOK mało prawdopodobne że Ci ktoś użyczy własnego domu do ćwiczeń nie jestem pewny ale był już jakiś temat na forum dotyczący tej sprawy.
Ja też mieszkam na wsi i sąsiedzi się nie skarżą wręcz przeciwnie lubią posłuchać jak gram. Może spróbuj w domu strażaka albo w jakimś domku gospodarczym koło Warszawy. Może ktoś z rodziny posiada taki domek na działce albo ktoś z kolegów może Ci użyczyć jeśli posiada. Widziałem w internecie sale prób w warszawie poszukaj po necie czasem na allegro są takie oferty http://allegro.pl/listing...view=Poka%C5%BC
Instrument/y: Roy Benson TR-101
Ustnik/i: DENIS WICK.LONDON 3C
Wysłany: Nie 26 Cze, 2011 18:59 Re: pomieszczenie do nauki
Widzę, że jesteś z Warszawy. Ja bym Ci proponował pójść do jakiegoś domu kultury (nie wiem jaki tam jest w Warszawie (u nas w Brzegu jest tzw: BCK-Brzeskie Centrum Kultury, ja czasami tam gram) i zahacz też o jakąś szkołę muzyczną. U nas można wypożyczać salę do grania a jak jesteś uczniem szkoły muzycznej to wypożyczysz za darmo. A jak nie to na początku płacisz tam grosze , a jak dobrze z dyrektorką będziesz żył to nawet i za darmo może potem będzie ci dawała (u nas tak jest , zależy czy jakaś miła czy taka wścibska).Ja polecam wypożyczyć sale w PSM.
Klosio...miałem ten sam problem, znalazłem sobie sale prób w Wa-wie na ul Targowej "Black Sun Sound". Mają tam min. małą salkę do prób indywidualnych, można sobie spokojnie potrąbic. Na początku będą chcieli 10 zł/h ale jak się umówisz na stały termin, powiedzmy dwa razy w tygodniu to policzą po 5 zł/h myślę że taniej w Wa-wie to już się nie da. Kontakt do nich w necie www.blacksunsound.pl/, polecam. Ale jak ktoś miał by inny (tańszy) pomysł na grę to poproszę o info.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum