Wysłany: Sob 19 Lut, 2011 17:17 Pomoc - nuty na koncert poświęcony JP II Wadowce 2011
Właśnie tata wrócił z tego dzisiejszego spotkania i mam drukować nuty. Do utworu: "Góralu czy Ci nie żal", który został dodany w tym roku do repertuaru potrzebna jest czcionka "Maestro" aby otworzyć nuty w pdf. W innym wypadku nie ma nut tylko jakieś chaotyczne kropki i przy otwieraniu pliku wyskakuje błąd "Nie można znaleźć lub utworzyć czcionki "maestrio". Część znaków może być niepoprawnie wyświetlana lub drukowana", z tego co wyczytałem to tą czcionkę można pobrać ze strony Finale ale pierw trzeba zarejestrować swój program Finale, którego oczywiście nie mam. Jeżeli była by taka możliwość to prosiłbym o podesłanie tej czcionki lub pomysłu jak to otworzyć.
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Wysłany: Sob 19 Lut, 2011 17:39
okej już sobie poradziłem. Na płycie jest folder "czcionki" i tam jest ta czcionka, trzeba ją dodać do czcionek Windows i się otworzy, ale znowu wyskakuje błąd że nie ma czcionki "JazzPrec" ale przynajmniej nuty widać.
_________________ Jeżeli pomogłem kliknij "POMÓGŁ"
6. POWOLI DOCHODŹ DO CELU Jeśli chcesz być dobrym nie możesz się spieszyć. Stopniowo i dokładnie pracuj nad doskonaleniem swych umiejętności i pamiętaj, że człowiek uczy się całe życie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum