Nie wiedziałem gdzie umieścić ten temat, więc umieściłem go tu bo w dziale nuty sie nie dało. Czy mógłby mi ktos może przesłać koledy na trąbke i gitare poprostu duet nie moge nigdzie znaleśc żadnych nut z kolędami w duecie. Podam mój email: przemek.wykusz@gmail.com
Instrument/y: getzen 300 series
Ustnik/i: 3C Arnolds & Sons
Wysłany: Wto 20 Gru, 2011 23:04
Kolego kupił byś najpopularniejszy polski brukowiec F..T i tam były ostatnio proste nuty z chwytami na gitarę, przyjął byś to za nuty do trąbki, a na gitarę kapodaster i by było.
Zresztą nuty do kolęd są ogólno dostępne w sieci i powinno się je znalezc bez problemu
Instrument/y: Antoine Courtois EVOLUTION IV
Ustnik/i: Stomvi Combi System nr 4
Wysłany: Sro 21 Gru, 2011 11:18
mutucar89 napisał/a:
przyjął byś to za nuty do trąbki, a na gitarę kapodaster i by było.
...i by była politonalność, czyli potocznie tzw. "rzeźnia".
Jeżeli trąbka gra z nut jak leci (nie transponuje) to instrument akompaniujący (np. gitara, pianino, akordeon itp.) musi grać cały ton w dół. Jeżeli na gitarę założysz kapodaster to podwyższysz jej tonację, a nie obniżysz. KAPODASTER PODWYŻSZA STRÓJ, A NIE OBNIŻA!
W takim przypadku gitarzysta musiał by grać w tonacji o cały ton w dół.
zelazo i inni, którzy w ostatnim czasie zakładali nowe tematy. Zanim założysz/założycie nowy temat, zapoznajcie się najpierw z regulaminem, polecam szczególnie punkt 7. Błagam, oszczędzajcie czas innych użytkowników i nie nadawajcie swoim tematom takich tytułów (Pomoc, Problem, Kolejny problem itp.)!!!
_________________ Nie jest ważne co grasz, ale jak grasz. Kiksare humanum est Wyróżniony w konkursie Mottywator
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum